Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,56 Ft
Euró
385,10 Ft
Font
450,68 Ft
Bitcoin
69,685 $

11 éve szökésben lévő olasz maffiatagot fogtak el

A férfi Olaszország 100 legveszélyesebb szökevényének listáján szerepelt.

...svg content...Fotó: EPA/CLAUDIO GIOVANNINI
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Az olasz rendőrség számolt be arról a hétvégén, hogy az idei olasz labdarúgó-bajnokság nápolyi résztvevőinek szülőhelye iránti szenvedély elárulta egy régóta szökésben lévő bűnöző rejtekhelyét, akit egy görög szigeten, robogózás közben fogtak el.

A nápolyi Carabinieri közlése szerint a férfit, aki Olaszország 100 legveszélyesebb szökevényének listáján szerepelt, egy korfui étteremben látták egy fotón, melyen más szurkolókkal együtt ünnepelt, miután a Napoli labdarúgócsapata néhány hete megnyerte az olasz élvonalbeli bajnokságot.

Az olasz rendőrség így Korfura indult, hogy a 11 éve szökésben lévő 60 éves Vincenzo La Portát elfogják: azt ugyan nem osztották meg, hogy pontosan mikor fogták el, ám annyit elárultak, hogy a férfi épp egy robogóval közlekedett egy korfui utcán, amikor lecsaptak rá.

A hatóságok közlése szerint a férfi a nápolyi székhelyű Camorra szindikátus egyik klánjához áll közel, ám az igazságszolgáltatás már a távollétében elítélte bűnszövetkezetben való részvétel, adócsalás és csalás miatt. Egy étterem tulajdonosa pedig megosztotta, hogy La Porta az elmúlt közel egy hónapban szakácssegédként dolgozott egy étteremben.

A korfui rendőrség közölte, hogy szombaton megjelent az ügyész előtt, és elrendelték a börtönben tartását, míg egy fellebbviteli bírósági bírói testület nem dönt a kiadatási kérelemről. A CBS News jelentése szerint Olaszország azonban azt szeretné, ha mielőbb kiadnák, hogy 14 év és négy hónapos börtönbüntetését letöltse.

Földméretű bolygót fedeztek fel, amely akár százmilliárd évig is létezhet

De van egy apró bökkenő, ugyanis a csillaga nem volt túl kegyes hozzá.

Fontos újítás lendíthet nagyot a magyar egészségügy helyzetén

A kormány júliustól teljeskörűen bevezeti az új betegút-menedzselő rendszert, amely lehetővé teszi a páciensek számára, hogy maguk jelölhessék ki az orvosi vizsgálatok időpontját.