Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,937 $

A mentősök nem igazán örülnek a Budapesten kialakított kerékpársávoknak

Az OMSZ szerint a biciklisek ugyanis nagyban nehezítik a mentőautók haladását.

...svg content...Fotó: MTI/Mónus Márton
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Országos Mentőszolgálat Facebook-bejegyzésében mutatott rá egy égető problémára a budapesti közlekedés kapcsán. A posztban azt írják:

„Bár a mentők is támogatják a biztonságos kerékpározást a fővárosban, az újonnan kialakított biciklisávok azonban nagyban megnehezítik a mentőautók haladását. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

A buszsávokból kialakított kerékpárutak ahhoz keskenyek, hogy a mentőautó biztonságosan elférjen, az oszlopok ráadásul még a parkolást is megnehezíthetik egy-egy helyszínen.

Az életmentők próbálnak alkalmazkodni az új helyzethez, ez azonban nem mindig egyszerű, ezért a közlekedők megértését kérik!”

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, egyre több a lehetőség a kerékpározásra a fővárosban, főként azóta, hogy május végén átadták a felújított M3-as metrót, így a metrópótlók időszaka is véget ért, a buszsávokat pedig átadták a kerékpárosok számára.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.