Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,68 Ft
Euró
385,71 Ft
Font
449,41 Ft
Bitcoin
66,212 $

Galambos Lajos a börtönből: romlik az egészségi állapotom, nem követtem el semmit

Galambos Lajos továbbra is rácsok mögött tölti az idejét, és ez még egy ideig így is marad a büntetése miatt.

...svg content...Fotó: Galambos Lajos, a Lagzi Lajcsi néven ismert zenész távozik a székesfehérvári büntetés-végrehajtási intézetből 2016. január 24-én, miután a bíróság az ügyészi indítványt elutasítva nem hosszabbította meg a gyanúsított előzetes letartóztatását. MTI Fotó: Lakatos Péter
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

Évek óta tart Galambos Lajos kálváriája, aki jelenleg börtönben van, rácsok mögött tölti a rá kirótt büntetést. Legutóbb ismét aggasztó hírek láttak napvilágot az állapotáról, miközben már 100 napja van odabent.

Galambos igyekezett elkerülni a börtönbüntetést, sokáig harcolt, de be kellett vonulnia a baracskai börtönbe, ahol teljesen más élet várta, mint odakint. Lajos a Blikknek nyilatkozott az ügyvédjén keresztül, és azt mondja, egyre romlik az egészségügyi állapota. Soron kívül Alapításának 100. évfordulója alkalmából különleges 100 forintos érmét bocsát ki az MNB

„Sajnos, egyre romlik az egészségi állapotom, ezt mindenki láthatja. Nemrég mérték meg a súlyomat, pontosan tíz kilót fogytam, mióta bent vagyok. Változatlanul szinte csak folyékony halmazállapotú táplálékot tudok bevinni a szervezetembe, vagyis leveseket iszom és a pörkölt szaftját szürcsölöm ki.” – idézte a Blikk Lajcsit.

„Egész egyszerűen képtelen vagyok mást megenni. Ha néha megkívánok valamit, amit a börtönben lévő kisboltban lehet venni, megkérek valakit, hogy vásárolja meg nekem. Már arra sincs erőm, hogy addig elmenjek.”

A Blikknek adott interjújában arról is beszélt, hogy tovább akar küzdeni az igazáért. Azt mondja, tudja, hogy semmit nem követett el, és ezt bizonyítani is fogja. Természetesen hiányzik neki a családja, és ez a helyzet egy ideig nem fog változni, mivel börtönben tölti az életét.