Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,438 $

Hajdú-Biharban is pusztított a vihar

Újabb nagy vihar csapott le Magyarországra, ami rövid időn belül már a második ilyen eset volt, többek között Hajdú-Bihar vármegyében is komoly gondokat okozva ezzel.

...svg content...Fotó: Viharfelhőkből esik az eső Debrecen térségében 2020. június 18-án. MTI/Czeglédi Zsolt
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A Katasztrófavédelem beszámolója szerint sok riasztást kaptak a tűzoltók Hajdú-Bihar vármegyében péntek este a viharos időjárás miatt. A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék és az erős szél jelentős károkat okozott Debrecenben és Püspökladányban: fák és oszlopok dőltek ki, faágak szakadtak le, háztetők rongálódtak meg, az utcákon hömpölygött az esővíz, pincékbe, garázsokba, néhol udvarokba és lakásokba is betört a víz, mert az árkok és a szennyvízcsatornák nem tudták elnyelni a vizet.

A kiadott közleményben azt írják, Debrecenben az autóbuszok és a villamosok egy ideig nem tudtak közlekedni az úttestet elborító víz miatt. A károk felszámolásán nemcsak Debrecen, hanem más települések tűzoltói is dolgoznak. Soron kívül Záporok és zivatarok várhatók pünkösdhétfőn, néhol még jégeső is lehet

A Katasztrófavédelem szerint a Déri múzeumban, amelynek pincéjébe az utcáról tört be a víz, karcagi hivatásos tűzoltók szivattyúztak és mentették az értékeket. Több helyen azonban a természet segített: mire a tűzoltók kiérkeztek, elszivárgott a víz, például a vérellátó állomáson, amelynek helyiségeiben a riasztáskor még fél méter magasan állt a víz.

Mint kiderült, a vármegye országútjain kidőlt fák és leszaggatott gallyal jelezték a vihar útját. Sáránd és Derecske között, a 47-es főútra dőlt ki egy nagy fa, és faágak nehezítették a közlekedést Hajdúszoboszló külterületén, a régi 4-es főúton, valamint a Hajdúszovát és Debrecen közötti úton.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.