Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
357,54 Ft
Euró
387,76 Ft
Font
452,28 Ft
Bitcoin
66,224 $

Fontos figyelmeztetéseket küldhet a Google a felhasználók adatainak kiszivárgásáról

Értesítést küld a keresőóriás a privát adatok védelme érdekében.

...svg content...Fotó: unsplash
Smart

Bense Róbert

Szerkesztő

A Google mostantól értesítéseket küld felhasználóinak abban az esetben, ha privát elérhetőségeik – címe, telefonszáma, vagy e-mail címe megjelenik a keresési találatok között.

Miután a felhasználó beírta személyes adatait, a kereső automatikusan feltünteti azokat a weboldalakat, amelyek tartalmaznak egyezéseket, és lehetővé teszi, hogy minden oldalon, ahol megjelenik az érzékeny adat, kérvényt nyújthasson be annak eltávolítására. Soron kívül Üvegszilánkok voltak a gyermekek ebédjében az iregszemcsei általános iskolában, többen megsérültek

Fontos lépés, de nem végleges megoldás

A keresőóriás abban az esetben is figyelmeztet, ha a későbbiekben jelenik meg egy adat, azt ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy az adott weboldalról nem tűnnek el az adatok, csupán a keresések között nem lehet majd többé rábukkanni.

Bizonyos korlátozásokat ugyanakkor a Google-nak is figyelembe kell venni, így nem minden kérvényt fogadhatnak el, ám erről is értesítik ügyfeleiket, csakúgy, mint a jóváhagyott esetekben.

A Google fejlesztése ugyan most még csupán az Egyesült Államokban elérhető, ugyanakkor így is komoly előrelépésnek számít a felhasználók adatainak védelmét nézve – írja a The Verge.

Azahriah: Magyar Péter egyszerre kritizálja a Fideszt és a DK-t, ilyen még nem volt

Az egyik legnépszerűbb hazai előadó egy podcastben osztotta meg véleményét Magyar Péter kapcsán.