Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
356,17 Ft
Euró
385,36 Ft
Font
448,44 Ft
Bitcoin
61,747 $

Iparági pletykák szerint a Nintendo új konzolja 2024 második felében érkezik

Ha hihetünk a pletykáknak, a Nintendo jövőre, valamikor az év második felében dobja piacra új konzolját.

Fotó: Unsplash/Felipe Vieira
Konzol/Videójátékok

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Gematsu a VGC és az Eurogamer értesülései nyomán azt írja, a Nintendo valószínűleg 2024 második felében dobja piacra új konzolját. A jelentésekben „több, a Nintendo következő generációs konzolját ismerő személyre” hivatkoztak forrásként, így meglehet, tényleg van valóságalapja a pletykának.

Sőt, állítólag már a kulcsfontosságú partnerstúdióknál vannak a fejlesztői csomagok. A meg nem nevezett források azt is megosztották, hogy a konzol hordozható üzemmódban is használható lesz, hasonlóan a Nintendo jelenlegi Switch konzoljához. Soron kívül Dobrev Klára feltette a kérdést: Magyar Péter fél tőle?

Két másik forrás pedig arról beszélt, hogy a költségcsökkentés érdekében egy meglepő döntésre szánhatta el magát a vállalat, és a konzol OLED képernyő helyett LCD képernyővel kerülhet piacra. Ez egyrészt lefaragja a gyártási költségeket, másrészt pedig ellensúlyozhatja a magasabb minőségű játékokhoz szükséges nagyobb mennyiségű tárhelyet.

Egy másik forrás pedig arról nyilatkozott, hogy értesülései szerint a konzol támogatni fogja a fizikai játékokat is, hasonlóan a jelenlegi Switch-hez. Noha ezen a ponton már érthető módon sokan kíváncsiak lehetnek a visszafelé kompatibilitás támogatására is, ennek kapcsán nem voltak egyértelműek a beszámolók.

Úgy tudni továbbá, hogy a Nintendo azért tűzte ki a 2024 második felében történő megjelenési időablakot, mert el akarja kerülni azt, amit a PlayStation 5 és az Xbox Series konzolok esetében történt, amikor is hiába volt hatalmas a kereslet a konzolokra, a gyártási kapacitás nem tudta felvenni a tempót a kereslettel.

Hosszabb távon komoly negatív következményei lehetnek annak, ha sokat ül a gyerek

A gyerekkori sok ülés a szív megnagyobbodásához vezet, ami növeli a szív-és érrendszeri betegségek és az ezzel kapcsolatos halálozás kockázatát.

Elgázolt egy embert a vonat Zalaszentiván és Zalaegerszeg között

Újabb vonatgázolás történt a magyar vasútvonalon, ezúttal Zalaszentiván és Zalaegerszeg között, ahol helyszínelés zajlik.

Dobrev Klára feltette a kérdést: Magyar Péter fél tőle?

Dobrev Klára nem tartja kizártnak, hogy Magyar Péter fél tőle, és nem úgy tűnik, hogy a két párt között lesz valaha együttműködés, hiába ellenzékiek.