Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,162 $

Lecsapott a pénteki vihar, Óbudát sem kímélte

Budapest több pontján is nagyobb károkat okozott a hirtelen pénteki vihar, mely ugyan nem tartott sokáig, erősen csapott le.

...svg content...Fotó: A viharban kidőlt fát távolítanak el az útról tűzoltók Nagykanizsán 2023. június 23-án. MTI/Varga György
Baleset

Takács Petra

Szerkesztő

A Katasztrófavédelem az írja, zivatarok kialakulása miatt adott ki elsőfokú, citromsárga riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország több pontjára ma délután. A csapadékot kísérő nagy erejű szél elsősorban Budapesten és Pest vármegyében ad számottevő munkát a tűzoltóknak kora este óta.

Budapesten, a III. kerületi Bivalyos utca és Hunyadi utca kereszteződésében méretes fa dőlt az úttestre, akadályozva a forgalmat. A XIV. kerületi Fogarasi úton és a XIX. kerületi Kazinczy utcában is parkoló autókra zuhant fák miatt kértek a tűzoltóktól segítséget. Az idősek otthona kerítésére hasadt egy hatalmas faág a IV. kerületi Garay utcában. A kiérkezett raj motoros láncfűrésszel eltávolította azt. Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

A XI. kerületi Budafoki úton két sávot is elfoglalt egy, a szél által kicsavart fa. A Pest vármegyei Ürömön, az Ürömi úton egy tízméteres faág zuhant az úttestre. Erdőkertesen, a Liszt Ferenc utcában egy eperfa dőlt be az utcáról egy családi ház udvarába. Pilisborosjenőn azért riasztották az egységeket, mert egy fa a villanyvezetékre zuhant, Nagytarcsán pedig két körforgalom között jelentett közlekedési akadályt egy kicsavart fa.

Piliscsabán, a Szent László király útján leszakadt és félig a magasfeszültségű vezetékhez ért egy faág. Daru kezdte meg az eltávolítását. Szórványosan ugyan, de az ország más pontjain is okozott kárt a vihar. Egerben, Debrecenben, Jászárokszálláson, Kehidakustányban, Hangonyban is fakidőlések miatt riasztották az egységeket. A tűzoltók folyamatosan dolgoznak a viharkárok felszámolásán.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.