Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,67 Ft
Euró
401,80 Ft
Font
479,06 Ft
Bitcoin
62,636 $

Egyre komolyabb rejtély övezi a kínai külügyminiszter eltűnését

Az eltűnt kínai külügyminiszter legutóbbi tevékenységeiről szóló cikkeket ugyanis törölték a minisztérium honlapjáról, majd rejtélyes módon újra felbukkantak a kormányzati oldalon.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Mark R. Cristino
Ázsia
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Egyre szövevényesebb az eltűnt kínai külügyminiszter ügye, a Guardian jelentése szerint ugyanis a kormányzati oldalról töröltek minden cikket és hivatkozást, melyek Csin Kang legutóbbi tevékenységeiről szóltak, majd hirtelen az összes eltüntetett cikk újra megjelent a kormányzati honlapon.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, Csint immáron egy hónapja nem lehetett látni a nyilvánosság előtt, noha állítólag fegyelmi eljárás indult ellene, ám azt már nem tudni, hogy miért, ahogy az sem biztos, hogy ténylegesen eljárás indult a külügyminiszter ellen. Soron kívül Puskás Peti is reagált: „Megöltetek ismét egy gyermeket, tönkretettetek egy családot”

A lap azt írja, helyi idő szerint pénteken kora reggel bukkantak fel újra a cikkek Csin utolsó külügyminiszteri tevékenységéről, az utolsó jelentés pedig egy június 25-i eseményről szól, amikor Csin vietnámi kollégájával találkozott Pekingben. Az azonban rejtély, hogy a kormányzat miért távolította el a róla szóló jelentéseket, majd aztán miért tette fel azokat újra.

Csin legutóbbi hivatalos tevékenysége, vagyis a június 25i találkozó óta nem látott el hivatalos feladatokat, s úgy tudni, többek között lemondott egy tervezett találkozót az Európai Unió külügyi vezetőjével, Josep Borrellel. Ráadásul a nemzetközi csúcstalálkozókon, például az ASEAN-on is Vang Ji, Kína vezető diplomatája jelent meg a külügyminiszter helyett.

Egy szerdai sajtótájékoztatón ismételten többször is rákérdeztek arra, hogy hová tűnt ilyen rejtélyes módon a külügyminiszter, ám Mao Ning külügyminisztériumi szóvivő többször is megtagadta a válaszadást a Csinre vonatkozó kérdésekre, ehelyett állította, hogy „nincs információja” a külügyminiszterről.

Nem mindennapi felvételek készültek zsákmányukat felfaló cápákról

Hiába voltak óriási tüskéik és tapadtak erőteljesen a tengerfenékhez, a cápák akkor is elbántak velük.