18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
357,45 Ft
Euró
387,64 Ft
Font
452,36 Ft
Bitcoin
66,376 $

5 éves gyermek lőtte le 16 hónapos öccsét, a gyermek életét vesztette

Vádat emeltek a szülők ellen, akikről kiderült, hogy drogfogyasztók. Sőt, az ügyészek egy megdöbbentő részletet is megosztottak a kábítószerek kapcsán.

...svg content...Fotó: Unsplash/Roman Poberezhnik
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

A CBS News jelentése szerint az indianai hatóságok kedden számoltak be arról, hogy letartóztatták és vádat emeltek a szülők ellen, miután 5 éves gyermekük halálos lövést adott le 16 hónapos fiukra. A 27 éves Deonta Jermaine Johnson és a 24 éves Shatia Tiara Welch ellen többek között gondatlanság miatt emeltek vádat.

Johnson, a 16 hónapos gyermek apja a házban tartózkodott a március 28-i halálos lövöldözés idején: épp aludt, amikor az 5 éves kisfiú valahogyan hozzáfért egy fegyverhez, majd halálos fejlövést adott le 16 hónapos testvérére. Noha Johnson többször is letagadta, hogy lett volna fegyver a lakásban, végül bevallotta, Welchnek volt egy fegyvere, amit otthon tartottak. Soron kívül Belső vizsgálat indult a rendőrségnél a Magyar Péterről kiszivárgott jelentés miatt

A bírósági dokumentumok szerint Welch nem volt otthon a lövöldözés idején, majd amikor hazaért, a rendőröknek azt mondta, hogy van egy lőfegyvere, de azt egy zárható dobozban tartja az ágya alatt. Azt is közölte, hogy két kulcscsomó van a fegyverszekrényéhez, az egyik nála volt, a másikat pedig állítása szerint néhány nappal korábban elvesztette.

A nő állította, az 5 éves gyermek nem tudhatta, hogy a kulcsok mire valók, és hogy bár a tévéből tudja, hogy milyen fegyverek vannak, azt nem tudja, hogy hol tárolják a fegyvert, és azt sem engedik neki, hogy játékfegyverekkel játsszon. A nyomozás során a rendőrök átnézték a biztonsági felvételeket, melyeken látszik, hogy Johnson elhagyta a lakást, és egy parkoló autóhoz sétált körülbelül két perccel azelőtt, hogy a rendőrök megérkeztek a segélyhívásra.

A videón látszik, hogy egy tárgyat tesz be a kocsiba: a rendőrök átvizsgálták az autót, és 400 gramm marihuánára bukkantak, így Johnson ellen az igazságszolgáltatás akadályozása miatt is vádat emeltek. Az ügyészek azonban megosztottak egy olyan mélységesen felháborító dolgot is a nyomozás és a tragédia kapcsán, melyre senki sem számított.

A 16 hónapos kisgyermek vérében ugyanis a toxikológiai eredmények szerint marihuánát találtak (!), míg 5 éves testvére szervezetében kokaint (!) találtak. A helyszínelés során a rendőrök alaposan átkutatták az ingatlant, melynek eredményeképpen mintegy 93 fentanil tablettát találtak, melyek csupán egy karnyújtásnyira voltak az 5 éves gyermektől.