Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,07 Ft
Euró
386,89 Ft
Font
450,85 Ft
Bitcoin
65,443 $

Ráengedte egy magát megadó kamionosra szolgálati kutyáját, kirúgták az egyenruhást

Az ohiói rendőr július elején rászabadította szolgálati kutyáját egy kamionsofőrre, aki már rég megadta magát, a kutya pedig megharapta a férfit.

...svg content...Fotó: Unsplash/Marisa Teruel
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

A New York Post jelentése szerint elbocsátották azt az ohiói rendőrt, aki július elején rászabadította rendőrkutyáját egy magát megadó fekete kamionsofőrre. A rendőrnek ugyanis be kellett volna tartania az állat visszatartására vonatkozó, egyébként egyértelmű utasításokat.

A Circleville-i rendőrség szerdán közölte, hogy Ryan Speakman „nem felelt meg a rendőrökkel szemben támasztott normáknak és elvárásoknak”, miután szabadon engedte német juhász rendőrkutyáját, mely július 4-én megharapta a kamionsofőr Jadarrius Rose-t.
A 23 éves férfit azért állították meg, mert hiányzott a sárvédője, ám amikor jeleztek neki, először nem akart megállni a kamionnal. Amikor azonban megállt, a rendőri utasításoknak eleget téve kiszállt a járműből, letérdelt a földre és kezét feltartotta. Soron kívül Hivatalos: Oroszországban folytatja a Ferencváros edzője

Hiába utasították a rendőrt, mégis elengedte a kutyát

A rendőrt a hatóságok közlése szerint azonnali hatállyal elbocsátották, mindössze egy nappal azután, hogy a hivatal közlése szerint fizetett szabadságra küldték, miközben vizsgálat indult ellene az erőszak alkalmazása kapcsán. Később azonban a nyomozók megerősítették, hogy a kutya kiképzése során „követték a kiképzési protokollokat”.

A Circleville-i rendőrség pedig végül nem hozta nyilvánosságra, hogy pontosan miért rúgták ki azonnali hatállyal a rendőrt, „személyes ügyre” hivatkozva. A rendőr testkamerájának felvételei alapján azonban valószínűsíthető, hogy miért bocsátották el az egyenruhást.

A felvételeken ugyanis rögzítésre került az a pillanat, amikor az ohiói állami rendőrök Rose-t közeledésre utasították, miközben Speakman, aki visszatartotta a kutyát, egymásnak ellentmondó parancsokat kiabált:

„Feküdj a földre, vagy megharapnak!”

A kamionos az utasításnak eleget téve térdre ereszkedett és felemelte a kezét, miközben egy állami rendőr azt kiabálta Speakmannek:

„Ne engedje el a kutyát, felemelte a kezét!”

Speakman azonban ennek ellenére is elengedte a kutyát, a négylábú pedig azonnal a segítségért kiáltozó férfira vetette magát. A kutya megharapta, később pedig egy közeli kórházban kezelték sérülése miatt. Jelenleg is rejtély, hogy A kamionos miért nem állt meg elsőre, ám a segélyhívón azt mondta a diszpécsereknek, hogy az őt üldöző rendőrök „meg akarják ölni”, és nem érezte magát biztonságban, miután észrevette, hogy fegyvert rántottak.

Miért nincs F-vitamin? Itt a válasz

Többekben is felmerülhetett már, ezek a szerves vegyületek miért pont az ábécé betűiről kapták a nevüket, illetve az is, miért maradt ki látszólag néhány betű a sorból.

Sarka Kata még az esti órákban is edzett, nagyon motivált (videó)

Sarka Kata női Terminatorként edz, nagyon motiváló, amit csinál, és ezzel rengeteg nőnek adhat erőt a közösségi médián keresztül.