Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,84 Ft
Euró
387,72 Ft
Font
450,63 Ft
Bitcoin
61,264 $

Valami, amire idén még nem volt példa a Balatonon

Egy igazán mozgalmas napon van túl a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság, sok embert kellett kimenteniük.

Fotó: SUP-deszkás (állószörfös) résztvevők a 41. Lidl Balaton-átúszáson a balatonboglári célban 2023. július 23-án. MTI/Varga György
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Korábban már beszámoltunk arról, hogy pár nap alatt hány életmentésre volt szükség a Balatonon. Nos. A július 24. egy messze átlag feletti napot hozott, miután 32 embert kellett kimenteni a tóból.

A rendőrség tájékoztatása szerint összesen 9 esetben intézkedtek a rendőrök, és idén még nem kerültek annyian bajba 24 óra alatt, mint hétőfn. A vízirendőrök gumiunikornison elsodródott gyerekeket, felborult kenusokat, műszaki hibás kishajó utasait, kimerült SUP-osokat és vízibicikliseket mentettek ki szorult helyzetükből. Soron kívül Hamarosan kapható lesz Azahriah és a Tisza cipő limitált kollekciója

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy az elmúlt időszakban tapasztalható viharos, váltakozó időjárásban különösen fontos betartani a viharjelzési szabályokat, figyelni egymásra, társainkra, gyermekeinkre, hiszen nagyon gyorsan kialakulhat egy veszélyhelyzet – írja a rendőrség.

Fontos tudni, hogy elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan, ebben az esetben úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni. Másodfokú viharjelzés esetén a viharjelző berendezés percenként 90-szer villan fel, ilyenkor fürödni tilos, valamint szintén nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni (a vitorláshajók kivételével).

Deutsch Tamás sem hiányzik majd a köztévés EP-vitáról

A közelgő EP-választások kapcsán vitát szervez a köztévé, amelyen több párt EP-listavezetője is részt vesz.