Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,775 $

Megelégelte a Facebook, hogy sokan a koronavírusból akarnak hasznot húzni

Bizonyos személyek mindenféle szégyenérzet nélkül képesek hasznot húzni az egyre több helyen felbukkanó járványból, ám a Facebook lépni fog annak érdekében, hogy ezt ne az ő felületükön tegyék.

Smart

Szabó Kata

Szerkesztő

A koronavírus terjedése napról-napra egyre nagyobb problémát jelent a különböző országok számára, főleg most, hogy a vírus számos európai országban is felütötte fejét.

Egyes emberek minél rosszabb híreket hallanak, annál jobban reménykednek abban, hogy sikerül hasznot húzniuk a témából, és különböző hirdetéseket adnak fel, melyekben olyan termékeket próbálnak eladni a gyanútlan felhasználóknak, amik azt ígérik, hogy segítenek leszámolni a vírussal, vagy épp megelőzni annak kialakulását. Soron kívül Budán nyílik meg hamarosan az ország legnagyobb Aldi üzlete

Természetesen ez mind átverés, jelen pillanatban nincs ismert ellenszere a koronavírusnak, ezért a Business Insider szerint a Facebook drasztikus lépéseket készül tenni annak érdekében, hogy az ilyen típusú hirdetések a hírfolyamból és a Marketplace-ről is törlésre kerüljenek.

Nem ez lesz a közösségi oldal első fellépése a koronavírus kapcsán, hiszen nagyjából egy hónappal ezelőtt jelentették be, hogy a közösségi oldalról és a folyamatosan növekvő népszerűséggel bíró Instagramról is eltávolítják a vírussal kapcsolatos álhíreket és téves információkat. Mindezt persze maradéktalanul nem tudják megtenni, amit jól jelez az is, hogy időnként még összefutni ilyen jellegű hirdetésekkel és bejegyzésekkel.

Megtalálhatták az amerikai és ausztrál szörfösök holttesteit Mexikóban

Nagy valószínűség szerint a holttestek azok a személyek személyazonosságait rejtik, akik nemrég tűntek el.

Elgázolt egy embert a vonat Újszászon

Az elmúlt hetekben kiugróan sok vonatgázolás történt, és a legtöbb esetben elkerülhető lett volna a tragédia.

Egy eltűnt 66 éves nőt keres a rendőrség Budapesten

A 66 éves nő május 3-án tűnt el, és továbbra sem tudni, hol tartózkodik jelenleg, ami miatt a rendőrség a lakosság segítségét kéri.