Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,909 $

Agyevő amőba ölt meg egy kétéves nevadai gyermeket

A gyermek a héten vesztette életét.

...svg content...Fotó: Unsplash/Robina Weermeijer
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A CNN jelentése szerint a nevadai közegészségügyi hivatal (DPBH), valamint a gyermek édesanyja egy Facebook-bejegyzésben osztotta meg, hogy egy kétéves kisfiú agyevő amőba miatt vesztette életét a héten.

A DPBH közleménye szerint a amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (CDC) megerősítette, hogy a Naegleria fowleri, más néven agyevő amőba okozta a kisfiú megbetegedését és ezzel együtt a halálát. Soron kívül A Ferencváros elmondta a véleményét a hirtelen távozott Sztankovicsról

Az állami nyomozók úgy vélik, hogy a fiú az Ash Springsben, egy Lincoln megyében, szövetségi területen található természetes meleg forrásban érintkezhetett az amőbával.

A közleményben megjegyezték:

„A Naegleria fowleri egy mikroszkopikus méretű, egysejtű, élő amőba, amely természetes módon fordul elő a környezetben. Ez az amőba az agy nagyon súlyos, ritka fertőzését, az úgynevezett elsődleges amőbás meningoencephalitist (PAM) okozhatja, mely elpusztítja az agyszövetet, és szinte minden esetben halálos kimenetelű.”

30 év börtönt kapott az amerikai házelnök férjére támadó férfi

Nagyon súlyos börtönbüntetést szabtak ki arra a férfira, aki 2022-ben Nancy Pelosi volt amerikai házelnök férjére támadt a saját otthonukban.