Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,25 Ft
Euró
386,82 Ft
Font
450,80 Ft
Bitcoin
65,492 $

Elképesztő szélsebességet mértek  a baranyai Sátorhelyen

A hivatalos mérések szerint a baranyai Sátorhelyen óránkénti 137 kilométeres szélsebességet mértek.

...svg content...Fotó: Unsplash/Bruno Martins
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A Baranya vármegyei Sátorhelyen óránkénti 136,8 kilométeres szelet regisztráltak pénteken – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán szombaton. Azt írták, pénteken is nagy hőmérsékletkülönbség jellemezte az időjárást: miközben az északnyugati tájakon csak 23-24, addig az ország délkeleti felén 30-35 Celsius-fokig melegedett fel a levegő.

Erre a meleg levegőre délután nyugat felől egy úgynevezett konvektív rendszer érkezett, és valósággal „felrobbant” a légkör; arrafelé heves záporok, zivatarok alakultak ki felhőszakadással, jégesővel és erősen viharos széllökésekkel, jelentős károkat okozva – tették hozzá. Soron kívül Ők a legesélyesebbek rá, hogy kihúzzák a lottó nyerőszámokat

Megjegyezték: a rendszer éjszaka átvonult az ország felett, mögötte az eddigieknél hűvösebb levegő érkezett, mindenütt felfrissült a levegő. A bejegyzéshez készített infogafika szerint a Baranya vármegyei Sátorhelyen óránkénti 136,8 kilométeres szelet regisztráltak pénteken, míg a Pécs-Pogány repülőtér két mérőállomásán 131, illetve 125,6 kilométer/órás szelet mértek. A legtöbb csapadékot ugyancsak a pécs-pogányi repülőtéren regisztrálták, 43,7 milliméternyit.

(MTI)

Miért nincs F-vitamin? Itt a válasz

Többekben is felmerülhetett már, ezek a szerves vegyületek miért pont az ábécé betűiről kapták a nevüket, illetve az is, miért maradt ki látszólag néhány betű a sorból.

Hivatalosan is bejelentették, mikor érkezik a GTA 6

A Grand Theft Auto 6 már úton van, és a Take-Two megerősítette, mikor is érkezik pontosan a következő epizód.

Sarka Kata még az esti órákban is edzett, nagyon motivált (videó)

Sarka Kata női Terminatorként edz, nagyon motiváló, amit csinál, és ezzel rengeteg nőnek adhat erőt a közösségi médián keresztül.