Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,93 Ft
Euró
386,66 Ft
Font
450,74 Ft
Bitcoin
65,407 $

„Lakossági Verstappenek” – a rendőrség kijózanító közleménye a gyorshajtókról

A rendőrség egy közleményben mutatott rá, milyen sokan képzelik magukat „lakossági Verstappennek” a hazai utakon.

...svg content...Fotó: Unsplash/Andrés Alagón
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A police.hu egy rendkívül tanulságos közleményt osztott meg a közelgő Forma–1-es esemény kapcsán. Írásukat változtatás nélkül közöljük.

„A hétvégén ismét feldübörögnek a motorok a Hungaroringen, és megkezdődik a többnapos száguldás. Ilyenkor csodáljuk a Forma–1-es pilótákat, akik akaratlanul is kedvet csinálnak sok közúti „autóversenyzőnek” ahhoz, hogy meggondolatlanul nyomják a gázt a városi forgalomban vagy az autópályán. Egészen addig, amíg… Soron kívül Hivatalos: Oroszországban folytatja a Ferencváros edzője

Nem csitulnak azok a hullámok, amelyeket az Árpád hídon száguldozók, végül halálos balesetet okozó autósok korbácsoltak fel nemrégiben. A budapestiek szigorúbb gépjárművezetői alkalmassági vizsgákat szorgalmaznak, több sebességmérőt követelnek az utcákra, súlyosabb büntetést a gyorshajtóknak és mindazoknak, akik fittyet hánynak a közlekedési szabályokra.

Jó lenne azt írni, hogy az eset legalább egy kicsit csendesítette a fővárosi közlekedés erős legényeit, de sajnos ez nincs így. Ne szépítsük: Budapest – már ami a közlekedési morált illeti – az egyre sűrűbb és határozottabb rendőri intézkedések ellenére is viszonylag tapintatlan és gyakran indulatos város. Ezen a terepen mintha mást jelentene a „lendület”, az „erő”, az „ügyesség”, a „bátorság” és még számos kifejezés.

Szorgalmazzuk tehát a még keményebb rendőri fellépést, miközben a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. közelmúltbéli felméréséből kiderült, hogy az autósok több mint 80 százaléka saját bevallása szerint időnként maga is gyorsabban hajt a megengedettnél. Valamint az is megtudható az eredményekből, hogy naponta az emberek 61 százaléka találkozik az utakon a közlekedési szabályokat megszegő autósokkal. Végül pedig a válaszadók mindössze 29 százaléka érzi magát biztonságban az utakon.

Mindez csak azért jutott az eszünkbe, mert a hétvégén itt a Forma–1-es Magyar Nagydíj, éppen 38. alkalommal láthatjuk az elképesztő száguldást, amely a lélek tudósai szerint a felhevült autórajongókat arra sarkallja majd, hogy tövig nyomják a gázpedált.

A versenyt követő órákban némely sofőrök szemében zöld fény gyullad, megtelnek az utak lakossági Verstappenekkel, Alonsókkal, Sainzokkal, tovább növelve a veszélyérzetet, végső soron a veszélyt. Azok számára is, akik az alkalmi „versenyautó” volánja mögött ülnek, azok számára is, akik amúgy békésen haladnak az utakon, és azok számára is, akik csak a közlekedés kerékpáros, gyalogos résztvevői. Jusson eszünkbe Woody Allen mondása:

„Nem vagyok egy bajnok. Rosszak a reflexeim. Egyszer elütött egy autó, amit két pasas tolt.”

Miért nincs F-vitamin? Itt a válasz

Többekben is felmerülhetett már, ezek a szerves vegyületek miért pont az ábécé betűiről kapták a nevüket, illetve az is, miért maradt ki látszólag néhány betű a sorból.