Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,103 $

Újabb fordulat a 40 éve eltűnt vatikáni lány ügyében

Az akkor 15 éves vatikáni lány ügye még 40 év után is foglalkoztatja az embereket, nem véletlenül. Most azonban újabb fordulat történt az ügyben.

...svg content...Fotó: EPA/ANGELO CARCONI
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

A CNN jelentése szerint újabb fordulatot vett Emanuela Orlandi, egy vatikáni alkalmazott 15 éves lányának 40 évvel ezelőtti eltűnési ügye: Emanuela bátyja ugyanis nyilvánosan elutasította a Vatikán és a római ügyészség „szégyenletes” kísérletét, hogy a családra hárítsák a felelősséget azáltal, hogy egy halott nagybácsi áll a tinédzser megoldatlan eltűnése mögött.

Az ügy már 40 éve foglalkoztatja a világot, különösen az olaszokat, az elmúlt négy évtizedben pedig számos összeesküvés-elmélet született, többek között olyanok, melyek szerint a maffia, a nemzetközi terroristák, vagy maga a katolikus egyház áll a lány eltűnése mögött. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Amikor pedig megjelent a Netflix A vatikáni lány: Emanuela Orlandi eltűnése című dokusorozata, az ügy ismét központi téma lett, s további nemzetközi figyelmet kapott. Pietro Orlandi, aki egész életét eltűnt testvére keresésének szentelte, kedden egy sajtótájékoztató keretében nyilatkozott, mindössze egy nappal azután, hogy a La7 olasz hírcsatorna egy külön riportot közölt a Vatikán által júniusban a római ügyészségnek átadott nyomozati dossziéban szereplő dokumentumok alapján.

A Vatikán által a római városi ügyészségnek átadott dokumentumok szerint, – melyeket Pietro Orlandi és ügyvédje, Laura Sgro hitelesnek minősített – Mario Meneguzzi, aki Emanuela anyai nagynénjének a férje volt, szexuálisan zaklatta Emanuela akkor 21 éves testvérét, Natalinát, körülbelül abban az időszakban, amikor a tinédzser eltűnt, ami arra utal, hogy esetlegesen Emanuelára is szemet vethetett.

Az olasz műsorban ismertetett dokumentum alapján azonban ezt a potenciális nyomot figyelmen kívül hagyták, noha a család szerint a nagybácsi elleni állítást kivizsgálták, és az érintettségét elvetették. A család pedig most attól tart, hogy a római ügyész a nagybácsi-szálra fog koncentrálni ahelyett, hogy megállapítaná, maga a Vatikán milyen módon és mennyire érintett a lány eltűnésének ügyében.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.