Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,65 Ft
Euró
385,26 Ft
Font
449,11 Ft
Bitcoin
66,010 $

A Szökevény csajok lehet az idei év egyik nagy meglepetése a mozikban

A Szökevény csajok egy olyan mozifilm, amit nehéz behatárolni, de rendkívül izgalmasnak ígérkezik.

...svg content...Fotó: Unsplash/Krists Luhaers
Kult

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Egyre több részlet lát napvilágot Ethan Coen új filmjéről, a Szökevény csajokról, ami a Coen-univerzum korábbi műveihez hasonlóan műfajilag nehezen besorolható darab: egyszerre road movie, vígjátékba hajló thriller és társadalomkritikus látlelet napjaink közállapotairól.

Az 1984-es Véresen egyszerű című neo-noir remekmű óta kőbe vésett szabálynak tűnik, hogy Ethan Cohen a bátyjával, Joellel együtt dolgozik, most azonban változott a felállás: Joel átmenetileg kikerült a képből. Soron kívül 3 óra 40 percig tartott Robert Fico operációja, mélyaltatásban van

Ethan azonban most sincs egyedül. Új partnere a saját felesége, Tricia Cooke, akivel együtt vannak jóban-rosszban immár 33 éve. Tricia a Szökevény csajok vágójaként és egyik forgatókönyvírójaként van feltüntetve, Ethan Coen azonban a World of Reelnek elárulta, hogy nagyjából a fél filmet a felesége rendezte, habár ez a stáblistán ez nem szerepel – írja a UIP.

A Szökevény csajok egy tervezett trilógia első darabja, így meglehet, változik még a házastársi munkamegosztás, és Tricia egyre nagyobb szeletet kanyarít magának a kreatív tortából.

A Coen fivérek együttműködése egyébként nem szűnt meg, további közös projektek lebegnek a láthatáron, miközben Tricia és Ethan a maguk útját járják. (Drive-Away Dolls – hazai bemutató: 2023. szeptember 21.)

Drámai módon győzte le a Paks a Ferencvárost a Magyar Kupa döntőjében

Igazi kupadöntős hangulat fogadta a Ferencvárost és a Paksot a Puskás Arénában, ahol rengetegen voltak kíváncsiak a Magyar Kupa döntőjére.