18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,22 Ft
Euró
385,85 Ft
Font
451,46 Ft
Bitcoin
71,330 $

Gyilkosság a szerelmi háromszögben: számos embernek lehetett indítéka

Rendkívül szövevényes ügyre derült fény: meggyilkoltak egy hawaii akupunktőrt, a vád szerint pedig egy férfi tette, aki rájött, hogy felesége viszonyt folytat a gyógyítóval.

...svg content...Fotó: Unsplash/Nathan Walker
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az ügy tárgyalásának kezdetén a védőügyvéd az esküdtek felé fordulva kijelentette, a feleségével viszonyt folytató akupunktőr lelövésével vádolt hawaii férfi nem az egyetlen ember volt, akinek indítéka volt a gyilkosságra: Eric Thompsont tavaly Valentin-napon tartóztatták le gyilkosság gyanújával, s házi őrizetben tartották egy előkelő honolului negyedben.

A rendőrség közlése szerint Thompson lelőtte Jon Tokuharát, a Thompson feleségét kezelő akupunktúrás orvost, miután Instagram-üzenetek és videók révén rájött a viszonyra. David Hayakawa ügyvéd a bíróságon úgy fogalmazott, Tokuhara számos nővel folytatott viszonyt, köztük olyanokkal is, akiknek családja volt, így szerinte a Tokuhara által elhagyott nőknek bőven lett volna az indítéka. Soron kívül Verőcei hajóbaleset: nagy sebességgel ütközhetett a motorcsónak, a szállodahajó kapitánya őrizetben

Hayakawa szerint a rendőrség figyelmen kívül hagyta a lehetséges gyanúsítottak lehetőségét, megjegyezve, hogy Tokuhara szerencsejátékos volt, és közel 4000 dollárnyi készpénzt találtak a holtteste mellett az irodájában. Thompson és felesége már a középiskola óta együtt voltak.

Benjamin Rose helyettes ügyész azonban úgy látja, mivel Tokuhara tönkretette a pár tökéletes életről alkotott képét, Thompson megölte őt. Ennek alátámasztására pedig rámutatott:

„Nem egyszer, nem kétszer, nem háromszor, hanem négyszer lőtt az arcába.”

Noha a vádlott védőügyvédjének beszéde meggyőző volt, ezután a rendőrség mutatta be bizonyítékait az ügyben: a biztonsági kamera felvételein látszik, hogy Thompson Tokuhara irodájának közelében parkolt, majd sapkában és napszemüvegben sétált be az épületbe.

Amikor pedig Thompson távozott az irodából, sapkája leesett róla, a rendőrség által elvégzett DNS-vizsgálat pedig kimutatta, hogy nagy valószínűséggel Thompson viselte. A helyi lapok eközben már arról számoltak be, hogy „Eric Thompson megölte a férfit, aki lefeküdt a feleségével”, s a közvélemény is az ügyészség és a rendőrség pártján áll az ügyben.