Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
358,83 Ft
Euró
387,11 Ft
Font
449,55 Ft
Bitcoin
63,105 $

7 közúti bombát robbantott egy mexikói drogkartell, 4 rendőr és 2 civil meghalt

Egy drogkartell összehangoltan 7 közúti bombát robbantott Mexikó nyugati részén, melynek következtében 4 rendőr és két civil életét vesztette.

Fotó: EPA/Francisco Guasco
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

A CBS News a mexikói hatóságok közlése nyomán számolt be arról, hogy egy drogkartell 7 közúti bombát helyezett el, majd robbantott fel Mexikó nyugati részén, melynek következtében 4 rendőr és 2 civil életét vesztette. Jalisco állam kormányzója szerint a bombák a kartell által a rendfenntartó erők megölésére telepített csapdák voltak.

Luis Méndez, Jalisco állam főügyésze megosztotta, a kedden késő este Tlajomulco településen végrehajtott robbantások olyan erősek voltak, hogy krátereket hagytak az úton, legalább négy járművet megsemmisítettek és további 14 embert megsebesítettek. Soron kívül Napsütéssel köszönt be a kedd, csak futó záporokra van kilátás

Ez az első alkalom, hogy egy mexikói kartell rögtönzött robbanószerkezetekkel végzett a rendfenntartó erőkkel, egyben a legújabb példa arra, hogy az ország drogkartelljei egyre komolyabb, mostanra katonai kihívást jelentenek. Méndez közlése szerint a két civil áldozat véletlenül épp arra hajtott, amikor a robbanószerkezetek felrobbantak Tlajomulcóban, az állam fővárosának, Guadalajarának a közelében.

Noha konkrétan nem mondta ki, utalt arra is, hogy a bombákat távolról robbanthatták fel, mondván, hogy a robbanás „abban a pillanatban történt, amikor ők akarták”. Megosztotta továbbá, hogy a sérültek közül 12 szintén civil, köztük három 9, 13 és 14 éves gyermek.

Azt is elárulta, hogy több sebesült állapota jelenleg is életveszélyes, hozzátéve, hogy a szakértőknek egy nyolcadik robbanószerkezetet kellett hatástalanítaniuk, mely nem robbant fel, s figyelmeztetett, hogy a terület még mindig veszélyes.