Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,802 $

Hihetetlen, mit élt túl a 175 évet kapott sportorvos a börtönben

Állítólag legalább tízszer szúrták meg egy „rögtönzött fegyverrel” a cellájában, ám szemtanúk nincsenek, és a kamerák sem rögzítették a történteket.

...svg content...Fotó: A kiskorú sportolók szexuális zaklatásával vádolt Larry Nassar amerikai sportorvos a Michigan állambeli Lansing bíróságán 2018. január 24-én. Az 54 éves Nassart, aki több mint két évtizeden át dolgozott a tornaszövetségnek és a Michigan Állami Egyetemnek, 40-től 175 év közötti börtönbüntetésre ítélték. A sportorvos 2017 decemberében gyermekpornó-fényképek birtoklása miatt 60 évig tartó börtönbüntetést kapott, amelynek letöltését januárban megkezdte. (MTI/EPA/Rena Laverty
Észak-Amerika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, Larry Nassart, a Michigan Állami Egyetem sportorvosát, valamint az USA Gymnastics orvosát 2016 novemberében tartóztatták le, majd 175 éves börtönbüntetést kapott, amiért szexuálisan bántalmazott több száz női sportolót, köztük gyermekeket is. De azt is megírtuk, hogy az áldozatok fejenként mintegy 10 millió dollárt követelnek az FBI-tól.

Állításuk szerint a hibás döntések miatt a sportorvos további bűncselekményeket követhetett el. Christopher Wray, az FBI igazgatója később sajnálatát fejezte ki a Nassar elleni vádemelés késlekedésért és az ezzel okozott fájdalomért. Most pedig a New York Post arról számolt be, hogy Nassart vasárnap megtámadták egy floridai szövetségi börtönben.

Állítólag legalább tízszer szúrták meg egy „rögtönzött fegyverrel”, egy bennfentes pedig elárulta, hogy a férfi cellájában történt az incidens, szemtanúk azonban nincsenek, illetve a kamerák sem rögzítették a történteket. A támadó feltehetőleg egy másik rab volt, bár az nem derült ki, elkapták-e azóta, míg egyes híresztelések szerint egy vita hevében történhetett a késelés.

Egy tisztviselő megerősítette, hogy az 59 éves férfit a hátán és a mellkasán érte szúrás, az állapota ugyanakkor stabil. Sokak szerint ez amiatt történhetett meg, hogy túl nagy a létszámhiány az őrök körében (az 1200 fogvatartottat befogadó létesítményben 222 őrre lenne szükség, ehelyett 169 álláshely van betöltve).

Emellett tény, hogy nem ez volt az első ehhez hasonló incidens: Nassart legutóbb 2018-ban támadta meg egyik rabtársa az arizonai börtönben. Az orvos akkor még csak a gyermekpornográfia birtoklásáért kapott 60 éves börtönbüntetését kezdte.

Szentkirályi Alexandra: Karácsony meg sem próbálta felszámolni a korrupciót

Szentkirályi Alexandra azt mondja, Karácsony Gergely első ciklusa alatt meg sem próbálta felszámolni a korrupciót Budapesten.

Szentkirályi bejelentette, a Fidesz nem támogatja Vitézy főpolgármester-helyettes jelölését

Szentkirályi Alexandra tisztázta, semmilyen körülmények között nem támogatják Vitézy Dávid főpolgármester-jelöltését, de nem is javasolnak mást a pozícióra.