Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,27 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
479,49 Ft
Bitcoin
62,241 $

52 év után szabadult a börtönből a Manson-szekta egyik tagja

Kegyelemmel, feltételesen helyezték szabadlábra, miután Kalifornia kormányzója közölte, hogy nem ellenzi a 73 éves nő kiengedését.

...svg content...Fotó: 2017. szeptember 6-án készült kép Leslie Van Houtenről, Charles Manson amerikai sorozatgyilkos szektájának életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélt tagjáról a feltételes szabadlábra helyezéséről szóló meghallgatásán a California Institution nevű női börtönben. A 73 éves Leslie Van Houtent, aki 1969 augusztusában tettestársként vett részt a Leno LaBianca Los Angeles-i üzlettulajdonos és felesége ellen elkövetett gyilkosságban, ötvenhárom börtönben töltött év után kegyelemmel, feltételesen szabadlábra helyezték 2023. július 11-én. Leslie Van Houten a női börtönből egy átmeneti otthonba költözött be, és ügyvédje szerint mielőbb szeretne munkát kapni, miután börtönévei során elvégezte az egyetemet és jogi tanácsadóként szerzett oklevelet. MTI/AP/Pool Los Angeles Daily News/Stan Lim
Észak-Amerika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Az AP News számolt be róla, miszerint Leslie Van Houten, a Manson-szekta egyik tagja kedden, 52 év után szabadult a kaliforniai Coronában található börtönből. A nőt még 1971-ben ítélték el kettős gyilkosság miatt, amelyre a Manson Család alapítója, Charles Manson bujtotta fel.

A szekta tagjai a hatvanas évek végén több brutális gyilkosságot is elkövettek, többek között ők ölték meg Sharon Tate színésznőt, bár ehhez Van Houtennek nem volt köze. Azonban a Los Angeles-i üzlettulajdonos, Leno LaBianca és felesége, Rosemary meggyilkolásában részt vett, vallomásában azt is beismerte, hogy a nőt többször megszúrta egy késsel. Soron kívül Az árvíz miatt megindult fák veszélyesek, lezárták a Duna-part egy szakaszát Budapestnél

Az MTI szerint Mansont hét rendbeli gyilkosság miatt ítélték életfogytig tartó börtönre annak ellenére, hogy elkövetőként nem vett részt a bűncselekményekben, ugyanakkor ösztönzője volt azoknak. A férfi 2017-ben hunyt el a börtönben. Van Houtent most kegyelemmel, feltételesen helyezték szabadlábra, miután Kalifornia kormányzója közölte, hogy nem ellenzi a 73 éves nő kiengedését.

Ezzel szemben az 54 éves Cory LaBianca, a meggyilkolt Leno LaBianca lánya a múlt héten megdöbbenését hangoztatta apja gyilkosának szabadlábra helyezése miatt, mondván, a gyilkos kapott még egy esélyt az élethez, de az áldozatai nem. Hozzátette, gyermekei és unokái sosem ismerhetik meg az ő édesapját és mostohaanyját, akik a család részei voltak, s ezt igazságtalannak tartja.

Van Houten ügyvédje, Nancy Tetreault azt is elárulta, hogy az asszonyt egy átmeneti szállásra vitték, ahol a tervek szerint egy évet fog eltölteni. Elmondása szerint ennek során meg fogja tanulni az olyan alapvető dolgok használatát, mint az internet és a bankkártya, hiszen „ez már egy teljesen más világ ahhoz képest, amikor börtönbe vonult”. Van Houten reméli, hogy hamarosan munkát is kap, ugyanis az évek során elvégezte az egyetemet és jogi tanácsadóként szerzett oklevelet.

Magyar Péter „hatalmas tömeget” ígér a közmédia épülete elé, és élő felszólalást követel

Egyelőre nem tudni, pontosan hányan lesznek ott a Magyar Péter által szervezett demonstráción szombaton, de a Tisza Párt vezetője hatalmas tömeget vizionál.