Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
351,78 Ft
Euró
392,96 Ft
Font
468,72 Ft
Bitcoin
63,217 $

Ennyibe kerülhet idén az augusztus 20-i tűzijáték Budapesten

A Párbeszéd korábban adatigénylést nyújtott be, hogy kiderüljön, körülbelül mekkora összegről lehet szó.

...svg content...Fotó: Tűzijáték a Duna felett Budapesten 2022. augusztus 27-én. A látványosságot az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) zivatarra figyelmeztető vészjelzése alapján halasztotta el egy héttel az augusztus 20-ai nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs. MTI/Koszticsák Szilárd
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Nemrégiben kiderült, hogy idén megközelítőleg 40 ezer pirotechnikai effekttel és mintegy 800 drónnal készülnek az augusztus 20-i tűzijátékra, bár akkor még nem lehetett tudni, mindez mennyibe kerül majd, ezért a Párbeszéd adatigénylést nyújtott be. Jávor Benedek a közösségi oldalán közzétett bejegyzésben pedig megkérdőjelezte, valóban szükség van-e „Európában a legnagyobb és legdrágább” tűzijátékra, amely szennyezi a környezetet és megriasztja az állatokat, ráadásul „az ország gazdasága nincs túl jó állapotban”.

Elmondása szerint az adatkérésre már meg is érkezett a válasz, amelyből kiderült, hogy magára a tűzijátékra nettó 1,4 milliárd forintot, az azt kísérő ünnepségsorozatra pedig több mint nettó 10 milliárdot költenek el idén (tavaly összesen 10,3 milliárd forintot szántak ezekre) – írta az Index. Soron kívül Kiderült, mely kocsikat keresi most mindenki

A politikus kifejtette, az utóbbi összeg javát fellépőkre, hang- és színpadtechnikára költik, valamint Balásy Gyula New Land Media nevű cége is rengeteg hirdetési megrendelést kap (a vállalat korábban is jelentős részt vállalt a kormányzati plakátkampányban). Ezenkívül a Garancsi Istvánhoz köthető Visual Europe rendezvénytechnikás cég is komoly szerződéseket kapott.

Majd azt is hozzátette, hogy a fenti, csaknem 12 milliárdos összeg csak egy előzetes becslés, és akár még ennél sokkal többe is kerülhet az ünnepség: az állami rendezvényszervező 50 milliárdos keretösszeget szabott meg az ünnepségsorozatra, arra készülve, hogy esetleg nőhetnek a költségek. Minimumként viszont előírták, hogy az előre kalkulált összeg 70%-át mindenképp el kell költeni.

„Itt lenne az ideje, hogy egy szolidabb és a környezetet jobban kímélő módon ünnepeljük az államalapításunk ünnepét!”

– írta Jávor Benedek, hangsúlyozva, hogy e célból már online aláírásgyűjtés is indult.

Itt az újabb mérföldkő, nagy földgáz-üzletet kötött a Mol-csoport

A Mol-csoport ezúttal Azerbajdzsánnal kötött egy nagyon fontos üzletet.

Ázsia Expressz: újabb páros búcsúzott, drámai volt a vége

Újabb hajszán van túl az Ázsia Expressz mezőnye, aminek a végén egy páros számára véget ért a verseny a világ másik felén.