Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,61 Ft
Euró
401,49 Ft
Font
479,63 Ft
Bitcoin
62,149 $

Viharos napok jönnek, többfelé számíthatunk kiadós csapadékra

Poly eléri Magyarországot is.

...svg content...Fotó: Unsplash/Anna Nesterova
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Szerdán napos idő várható gomolyfelhő-képződéssel. Késő délutántól, estétől elsősorban az északnyugati, nyugati megyékben pattanhat ki zápor, zivatar. Éjjel főként az ország nyugati felén, kétharmadán lehet zártabb felhőzet felettünk, itt zápor, zivatar előfordulhat, utóbbihoz felhőszakadás társulhat.

Csütörtökön a többórás napsütés mellett döntően a Dunától keletre lesz erőteljes a gomolyfelhő-képződés, ott többfelé, másutt helyenként számíthatunk záporra, zivatarra. Csütörtökön az északnyugatira forduló szél megélénkül, amit néhol erős, zivatar környékén akár viharos széllökés kísérhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön döntően 25 és 30 fok között valószínű.

Kontinensünk északi, északnyugati részének időjárását ciklonok és hozzájuk tartozó frontok teszik változékonnyá. Mindezek a Skandináv-félsziget és Finnország kiterjedt területén, valamint Nagy-Britanniában és Németországban okoznak csapadékot. Továbbá a Kárpát-medencét körülölelő hegyvidékek térségében jelentősebb záporok, zivatarok területén jelentenek 50 mm-t is meghaladó csapadékmennyiséget.

Ezzel szemben a Földközi- és Fekete-tenger partvidékén száraz és meleg az idő, döntően 30 fok fölötti csúcsértékek a jellemzők.

Hazánkat a következő éjszaka során a jelenleg Németország környékén örvénylő, Poly-ra keresztelt ciklon hidegfrontja éri el, megnő a záporok, zivatarok kialakulási esélye.

MTI

Visszautasítja a gyalázkodást, a fenyegetést a közmédia Magyar Péter beszéde után

Az MTVA hivatalos közleményben tagadta Magyar Péter állításait.