Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,65 Ft
Euró
386,61 Ft
Font
450,68 Ft
Bitcoin
65,315 $

GKI: 650 forintos benzinár jöhet a kutakon

Ennek hátterében több tényező állhat, többek között a forintgyengülés, az olajár-emelkedés és az alapanyagköltség növekedése.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A GKI arra számít, hogy az üzemanyagok már idén ősszel tovább drágulhatnak (ismét 600 forint fölé), januártól pedig 650 forintos átlagár várható a kutakon, mert szerintük emelkedhet az olaj ára és gyengülhet a forint.

Mindemellett az alapanyagköltség is emelkedik, a MOL 70-ről 50 százalékra csökkentené az orosz olaj arányát a finomítóiban decemberig. A Magyar Ásványolaj Szövetség szerint ez kisebb drágulást okoz, ám Grád Ottó, a szervezet főtitkára másról is szót ejtett. Soron kívül Hivatalos: Oroszországban folytatja a Ferencváros edzője

„Sokkal nagyobb kockázatot jelent maga az árfolyam, illetve azok az adóváltozások, amelyekről már azért lehetett hallani a közelmúltban”

– mondta.

Kedden megszavazta a kormánypárti többség a jövő évi jövedéki adóemelést az Országgyűlésben, bár az is tény, hogy a literenként 41 forintos emelés közel kétszerese annak, ami kötelező lenne – írta a Portfolio az rtl.hu beszámolója alapján.

A GKI szerint decemberre 10 százalék alá csökkenhet az infláció Magyarországon, de azt mondják, a jövő év első néhány hónapjában ismét kétszámjegyűvé válhat a várható üzemanyagdrágulás miatt.

Miért nincs F-vitamin? Itt a válasz

Többekben is felmerülhetett már, ezek a szerves vegyületek miért pont az ábécé betűiről kapták a nevüket, illetve az is, miért maradt ki látszólag néhány betű a sorból.