Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,244 $

Furcsa időjárás várhat ránk hétfőn

Ugyan meleg lesz hétfőn, zivatarok is érkezhetnek, amiknek sokan nem örülnek.

...svg content...Fotó: Unsplash/Elena Rabkina
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti/várható időjárás az ország területén hétfő éjfélig: A napsütés mellett vasárnap keleten, északkeleten, hétfőn pedig nyugaton, délnyugaton lehet több a felhő, arrafelé záporok, zivatarok is kialakulhatnak.

Hétfőn növekvő eséllyel felhőszakadások kísérhetik a zivatarokat. Az északnyugati, nyugati szél vasárnap nagy területen élénk, helyenként erős lesz, emellett zivatarokban is lehetnek átmenetileg erős, viharos lökések. Éjszakától mérséklődik a légmozgás. Soron kívül Eljött a nap, meghallgatja a bíróság Robert Fico merénylőjét

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn többnyire 28 és 32 fok között várható, ugyanakkor a felhősebb nyugati tájakon ennél kissé hűvösebb idő valószínű.

Időjárási helyzet Európában: Észak-déli irányban megosztott Európa időjárása. Amíg északon és a közepes földrajzi szélességeken alacsonynyomású képződmények alakítják az időjárást, addig a Földközi-tenger térségében jellemzően anticiklonális hatás dominál. Ebbe a magasabb nyomású zónába ékelődik be egy sekély ciklon, a Dinári- és a Hellén-hegyvidék több részén órákon keresztül ömlött az eső: Albániában 122, Montenegróban pedig 156 mm-t elérő csapadékról is érkezett jelentés.

A kontinens nagy részén mérsékelt meleg van, csupán az Ibériai-félszigeten folytatódik a forróság. A Kárpát-medence időjárását eleinte átmenetileg szárazabb, majd hétfő délutántól ismét nedves, labilis légtömeg alakítja.

(MTI)

Már beszélni is lehet Ficóval, de az állapota továbbra is súlyos

Robert Fico szlovák miniszterelnök állapota stabilizálódott a második, hosszadalmas műtét után, ám továbbra is súlyos az állapota.