18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,29 Ft
Euró
386,55 Ft
Font
451,40 Ft
Bitcoin
66,752 $

Többen is elhaladtak a lángoló busz mellett ahelyett, hogy segítettek volna

Körülbelül 4-5 főnek úgy sikerült kijutnia a buszból, hogy betörték a hátsó ablakokat, míg a többi túlélőt a rendőrök és a tűzoltók mentették ki.

...svg content...Fotó: A buldhánai rendőrség felvételén mentőegységek dolgoznak egy balesetet szenvedett autóbusz kiégett roncsánál a Mahárástra állambeli Buldhana körzetben 2023. július 1-jén, miután reggelre virradóan a busz egyik kereke defektet kapott, amitől a jármű a középső sávelválasztónak csapódott, és kigyulladt a benzintartálya. A balesetben huszonöt ember életét vesztette, és legkevesebb nyolcan megsérültek. MTI/EPA/Buldhánai rendőrség
Ázsia

Koós Alexandra

Szerkesztő

Korábban megírtuk, hogy újabb súlyos buszbaleset történt India nyugati részén, a Maharastra állambeli Buldana településén, amelynek következtében legkevesebb 25 ember életét vesztette. Mindemellett 8 fő megsebesült, akiket azóta kórházba szállítottak.

A 33 főt szállító jármű Nagpurból Pune-ba tartott, amikor a hajnali órákban defektet kapott, egy oszlopnak ütközött és lángra kapott. Néhány embernek sikerült időben kimásznia az ablakon, s nemrégiben az NDTV-nek nyilatkoztak az átélt szörnyűségekről. Soron kívül Meghalt Irán elnöke, felvételeken az összeroncsolódott helikopter

Elmondásuk szerint a lángok pillanatok alatt elterjedtek, s körülbelül 4-5 főnek úgy sikerült kijutnia a buszból, hogy betörték a hátsó ablakokat, míg a többi túlélőt a rendőrök és a tűzoltók mentették ki. De mint kiderült, mások is megmenekülhettek volna.

„Akiknek sikerült kijutnia a betört ablakokon keresztül, segítséget kértek az arra járó autósoktól, de senki sem állt meg. Egyszerűen továbbhajtottak, holott sokkal több embert megmenthettünk volna”

– mondta egy helyi lakos, aki segédkezett a helyszínen.

Majd hozzátette, sajnos nagyon sok baleset történik a környéken, ám a legutóbbi rettenetes volt: a szemük láttára égtek halálra az emberek. Hatalmas volt a tűz, és úgy érezték, többet is tehettek volna, ha mások is megállnak segíteni.

Egyre több gyermeknek van szüksége komoly segítségre

Az év első négy hónapjában több mint 10 ezer gyermek fordult a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítványhoz, közülük 500-an öngyilkossági szándékkal.