Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,36 Ft
Euró
385,91 Ft
Font
451,47 Ft
Bitcoin
69,907 $

1600 kilométerre vitte a gyermekeket egy bébiszitter, majd egy parkban hagyta őket

A „megbízható” bébiszitter beültette az autóba a rábízott gyermekeket, majd 1600 kilométert tett meg velük, végül pedig egy parkban magára hagyta őket.

...svg content...Fotó: Unsplash/victor olamide ajibola
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az eset még 2020 júniusában történt, amikor egy 1 és egy 2 éves gyermeket vitt magával egy korábban megbízhatónak vélt családi barát, majd floridai otthonuktól mintegy 1600 kilométerre vitte őket az államhatáron túl, végül pedig amikor értesült arról, hogy a rendőrség a nyomában van, egyszerűen otthagyta a gyermekeket egy wisconsini parkban.

A bébiszittert, a 18 éves Adalyn Jean Burkettet és a 22 éves Marquan Edwardsot hétfőn tartóztatták le, két nappal azután, hogy a gyerekek édesanyja bejelentette gyermekei eltűnését. A seriffhivatal közlése szerint a páros június 23-ról 24-re virradó éjszaka a floridai Panama Cityből Milwaukee-ba vitte a gyermekeket. Soron kívül Verőcei hajóbaleset: nagy sebességgel ütközhetett a motorcsónak, a szállodahajó kapitánya őrizetben

Kevesebb mint 48 órával később a bűnüldöző szervek a pár nyomába eredtek, akik egy milwaukee-i közparkban hagyták magukra a gyermekeket, „hogy elhatárolódjanak a nyomozástól és az esetleges letartóztatástól”.

A Fox News jelentése szerint a gyermekeket vasárnap sértetlenül megtalálták a parkban, s míg folyt a hajsza a páros után, a milwaukee-i rendőrség gondoskodott róluk.

Másnap visszaszállították a gyermekeket otthonukba, ahol újraegyesülhettek családjukkal. A gyerekek anyja azt mondta a Bay megyei seriff hivatalának, hogy Burkett a család egyik megbízható barátja volt, aki vigyázott a gyerekekre az eltűnésük éjszakáján. Megjegyezte, „soha nem gondolta volna”, hogy ilyesmit fog tenni.