Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,26 Ft
Euró
387,11 Ft
Font
449,92 Ft
Bitcoin
62,444 $

Újabb fiatal halt meg egy kihívásban: 14 éves gyermek zuhant le egy metróról

Újabb érthetetlen kihívás terjed a fiatalok körében, mely most egy 14 éves fiú életét követelte.

Fotó: Unsplash/Adi Goldstein
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

A New York Post jelentése szerint egy 14 éves fiú vesztette életét csütörtökön, miután „metrószörfözés” közben lezuhant a queensi 7-es metró egyik kocsijáról. A rendőrség közlése szerint a tragédia mindössze egy héttel azután történt, hogy egy másik tinédzser is életét vesztette ugyanebben a mutatványban.

A tinédzser nem sokkal 17:30 előtt zuhant le a kocsiról, a rendőrségi források szerint pedig a tinédzser a kocsi tetején volt, majd a peronra zuhant. A fiút a Long Island Jewish Medical Centerbe szállították, ám olyan súlyos fejsérülést szenvedett, hogy a kórházban halottnak nyilvánították. Soron kívül Verekedés közben nyakon szúrtak egy férfit az Örs vezér téren, kórházba került

Múlt csütörtökön egy hasonló tragédia történt, amikor egy másik 14 éves fiú Brian Crespo meghalt metrószörfözés közben meghalt: ő és egy másik 14 éves fiú kapaszkodott fel a kocsi tetejére, majd a Broadway Junction állomás közelében lezuhantak onnan.

Michael Kemper, a New York-i rendőrség közlekedési főnöke megosztotta, a két tinédzser a vonat alatt kötött ki, és „súlyos sérülésekkel” találták meg őket. Crespót a helyszínen halottnak nyilvánították, a másik tinédzsert pedig stabil állapotban a Cohen Children’s Medical Centerbe szállították.

Sajnos nagyon sok fiatal próbálkozik a rendkívül veszélyes kihívással: a hatóságok közlése szerint februárban 52, januárban pedig 58 bejelentés érkezett arról, hogy a városban a metrókocsik tetején közlekedtek emberek. Adams polgármester a közösségi médiát hibáztatta a veszélyes mutatványt kipróbáló fiatal tinédzserek trendjének terjedéséért, s felszólította a TikTokot, hogy tiltsák be az ilyen videókat.