18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,056 $

Arcon könyökölte ügyvédjét a kettős gyilkos, halálra ítélték a bíróságon (videó)

Joseph Zieler több mint 30 évvel ezelőtt meggyilkolt egy mindössze 11 éves kislányt, és a kislány bébiszitterét is. Most halálbüntetésre ítélték a floridai bíróságon.

...svg content...Fotó: Unsplash/Tim Photoguy
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

A CBS News jelentése szerint egy délnyugat-floridai bíróságon halálra ítélték Joseph Zielert, aki több mint három évtizeddel ezelőtt meggyilkolt egy 11 éves kislányt, s a gyermek bébiszitterét. Az ítélethirdetésre nem sokkal azután került sor, hogy Joseph Zieler a tárgyalóteremben bilincsbe verve arcon könyökölte saját ügyvédjét.

A bírósági feljegyzések szerint a múlt hónapban mintegy ötórás tanácskozás után 12 esküdtből 10 azt javasolta, hogy Zielert ítéljék halálra: ugyanez az esküdtszék korábban a 60 éves Zielert kétrendbeli, első fokú gyilkosságban találta bűnösnek a 11 éves Robin Cornell és a 32 éves Lisa Story 1990-es meggyilkolásában. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Mielőtt azonban hivatalosan is kihirdették volna az ítéletet, Zieler bilincsbe vert csuklóval jelent meg a bíróságon. Az esetről készült felvételen is látszik, ahogy odahívja magához Kevin Shirley ügyvédet, aki előrehajolt, hogy meghallgasson valamit, amiről azt feltételezte, hogy Zieler suttogni fog neki. Ehelyett Zieler felemelte a könyökét, és megütötte Shirley fejét:

Két bírósági végrehajtó azonnal a földre teperte Zielert, és kikísérte a tárgyalóteremből. A kirohanás és az ítélethirdetés egy olyan tárgyalás után történt, melynek során Zieler üvöltözött az esküdtszékkel és vulgáris gesztusokat tett, miközben a tanúk padján ült.

Zielert 2016-ban börtönbe zárták egy, a gyilkosságokkal nem összefüggésbe hozható ügyben, testi sértés vádja miatt. A lányt és a nőt egy Cape Coral-i lakásban találták meg 1990 májusában. Robin édesanyja elment éjszakára, és amikor másnap reggel visszatért, már csak lánya és a bébiszitter élettelen testét találta. A nyomozók szerint mindkét áldozatot szexuálisan bántalmazták, majd megfojtották.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.