Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,930 $

Hamarosan közvetlen járattal utazhatunk Kairóba a Wizz Airrel Budapestről

A magyar kormány régóta tárgyalt erről, és most beérett a tárgyalások gyümölcse, ugyanis októbertől indulnak a közvetlen járatok Kairóba.

...svg content...Fotó: Facebook/Szijjártó Péter
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Szijjártó Péter külügyminiszter folyamatosan tárgyalásban a különböző országokkal, így Egyiptommal is, ami kedvelt úti célja a magyaroknak. Remek híreket osztott meg vasárnap a magyar külügyminiszter, ugyanis hamarosan elindulnak az első Budapest-Kairó Wizz Air-járatok.

„Hosszú tárgyalások után végül beértek a diplomáciai erőfeszítések: október végétől heti három alkalommal indít repülőjáratot a Wizz Air Budapestről Kairóba.” – jelentette be hivatalos Facebook oldalán Szijjártó Péter. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

„A valamennyi magyar számára kiemelten fontos légitársaság mindeddig nem tudott járatot indítani az egyiptomi fővárosba, ugyanis a Kairói Nemzetközi Repülőtér szabályzata lényegében kizárta a fapados üzemeltetőket a reptérről.”

Hosszú hónapok óta tárgyaltak egymással a felek, most azonban pont került az egyeztetések végére, aminek pozitív a kicsengése. „2022 óta minden tárgyaláson napirenden tartottuk a kérdést, arra kérve az egyiptomi partnereinket, hogy a Wizz Air kapjon leszállási engedélyt Kairóban.”

„Az egyiptomi Turizmusi és Régészeti Minisztérium végül kiadta a szükséges papírokat, így október 30-tól szabad az útvonal és heti 3 járattal lehet majd közlekedni Budapest és Kairó között. Sok tárgyalás van mögöttünk, de megérte: újabb turisztikai célpont vált elérhetővé és újabb gazdasági kapocs létesült a két ország között.”

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.