Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,031 $

Akár 37 fok is lehet napközben, ám heves zivatarok is kialakulhatnak

Megérkezett az igazi nyár, ezért érdemes fokozott körültekintéssel kilépni a házból: fényvédő és megfelelő mennyiségű folyadék elengedhetetlen, s lehetőség szerint tartózkodjunk árnyékban az ilyen forró napokon.

...svg content...Fotó: Unsplash/Scott Webb
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csütörtökön napos idő várható általában kevés fátyol- és gomolyfelhővel, az északkeleti, keleti tájakon alakulhatnak ki helyenként záporok, zivatarok, amelyek késő estére mindenütt lecsengenek.

Éjjel többnyire derült, fátyolfelhős, száraz idő valószínű. Pénteken legalább több órára mindenütt kisüt a nap, de egyre intenzívebbé válik a gomolyfelhő-képződés. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Egy érkező hidegfront előtt főként a Dunától keletre már kialakulhatnak záporok, zivatarok, de várhatóan inkább az esti óráktól számíthatunk egyre kiterjedtebb zivatartevékenységre.

Nagyobb méretű károkozó jéggel és szélrohamokkal kísért heves zivataroknak is nagy az esélye! A déli, délkeleti szél hajnaltól a Dunántúlon már megélénkül, amely holnap napközben északnyugatira fordul, és ott erős, helyenként viharos széllökések is előfordulhatnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 18 és 23 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 32 és 37 fok között valószínű.