Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,91 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,79 Ft
Bitcoin
69,381 $

Kora délutánra elfogyhat az oxigén az eltűnt Titanic-tengeralattjáróban

Nagyon kevés idő maradt arra, hogy megtalálják és felszínre hozzák az eltűnt tengeralattjárót, bár továbbra sem tudni, hogy egyáltalán életben vannak-e az utasok.

...svg content...Fotó: EPA/US COAST GUARD
Észak-Amerika

Hujber Dávid

Szerkesztő

Legutóbb is sikerült zajokat rögzíteniük a kutatásban résztvevő kanadai csapatoknak odafentről, de továbbra sem tudják megmondani, mik a zajok forrásai. Óráról órára romlanak az esélyek, és még csak a tengeralattjáró pontos helyzete sem ismert.

Egyre több egység csatlakozik a kutatáshoz, viszont rendkívül nagy területet kell átvizsgálniuk, ráadásul kilométeres mélységekben. Mintha egy tűt keresnének a szénakazalban, ugyanakkor a legmodernebb technikákat vetik be. Soron kívül Alaszka „rozsdásodó” folyói már az űrből is látszanak, elsavasodtak az egykor kristálytiszta vizek

A BBC azt írja, az Amerikai Parti Őrség becslése szerint a tengeralattjáróban az oxigén az USA-ban keleti idő szerint 7 óra 18 perckor fogyhat el. Ez azt jelenti, hogy magyar idő szerint kora délutánra kifogyhatnak a levegőből az utasok.

A mentésben résztvevők viszont optimisták és még mindig reménykednek. A mai napon több tengeralattjáró is csatlakozik a kereséshez, növelvén ezzel a művelet hatékonyságát, bár a keresést vezető kapitány azt mondta, nem tudják megmondani, hol lehet a tengeralattjáró.

„Őszintén szólva nem tudjuk, hol vannak.” Egyelőre az sem világos, hogy a zajok a tengeralattjárótól származnak, és semmi bizonyíték nincs arra, hogy az utasok életben vannak. Több forgatókönyv is lehetséges, viszont mivel nem ismert a probléma forrása, hogy mi is történhetett, ami miatt nem emelkedett a felszínre a tengeralattjáró, sokan csak találgatnak.

A kamerákkal felszerelt távirányítású járművek (ROV) a nap folyamán odalent fogják pásztázni a területet. Ezekből a járművekből is több érkezik a helyszínre, melyek adott esetben nagy segítséget jelenthetnek.

A Manchester United edzője azt mondja, ha kirúgják, majd máshol nyer trófeákat

Ten Hag egyelőre nem tudja, mi lesz vele, az FA-kupa megnyerését követően már nem volt olyan magabiztos, mint előtte.