Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,291 $

Az allergiások nem fognak örülni a forróságnak

Ennek igazán egy oka van, mégpedig az, hogy a hőmérséklet emelkedésével erősödhetnek az allergiások tünetei.

...svg content...Fotó: Unsplash/Brittany Colette
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

A csapadékos időszaknak köszönhetően jelentősen csökkent a pázsitfűfélék pollenszórása június első felében, de a meleg időjárás hatására a pollenkoncentráció újra emelkedik. A pollenterhelés jelenleg országosan magas, azonban a következő napokban helyenként a nagyon magas szintet is elérheti – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden a honlapján.

Hozzátették: a mérések szerint a pázsitfűfélék pollenszezonja az idén erősebb a tavalyinál. Allergiás tüneteket okozhat még néhány fa – a hárs, a bálványfa és a szelídgesztenye – pollenszórása, és ezek mellett már a legtöbb nyári lágyszárú allergén pollenszórása is elindult. Soron kívül Ezek a legnépszerűbb hazai úti célok a pünkösdi hosszú hétvégén

A csalánfélék virágpora országosan közepes és magas koncentrációban van jelen, csúcsidőszakuk július végén, augusztus elején várható. Az útifű és a lórom pollenkoncentrációja még jellemzően alacsony, azonban a következő időszakban várhatóan egyre több helyen érheti el a közepes, magas szintet.

(MTI)