Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,162 $

Megerősítette a Wizz Air, valóban a légitársaság pilótái zuhantak le Svédországnál

Több részletet azonban nem közöltek, mondván, kollégáik magánúton voltak, így ők is csak a hatóságok által nyilvánosságra hozott információkkal rendelkeznek.

...svg content...Fotó: Unsplash
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Wizz Air megerősítette, hogy a légitársaság két munkatársa vesztette életét abban a repülőbalesetben, amelyben egy magyar lajstromjelű, Lengyelországból Svédországba tartó gép a Balti-tengerbe zuhant hétvégén.

A hvg.hu a vállalat sajtókapcsolataiért felelős kommunikációs ügynökségéhez azután fordult, hogy úgy értesült, az incidens két magyar áldozata a Műegyetemi Sportrepülő Egyesület vezetői és a magyar gyökerű légitársaság pilótái voltak. Soron kívül Verőcei halálos hajóbaleset: felvételek a kutatásról az eltűntek után

A Wizz Air azonban nem közölt több részletet, mondván, kollégáik magánúton voltak, így ők is csak a hatóságok által nyilvánosságra hozott információkkal rendelkeznek. Kiemelték, hogy „két nagyszerű, szakmailag tökéletesen felkészült kollégát vesztettünk el”, majd részvétet nyilvánítottak a gyászoló családtagok, barátok és kollégák felé.

A baleset vasárnap este nyolc óra körül történt: a Socata MS.893 Rallye Commodore 180 típusú könnyű repülőgép a Västerdalarna tartományban található Dala-Järna repülőterére tartott, amikor a svéd polgári légiközlekedési hatóság szerint útvonalat változtatott, vélhetően az időjárási körülmények miatt.

Az Infostart szerint a gép roncsait Norrköping közelében, a tenger fenekén, körülbelül nyolc-tíz méter mélységben találták meg. Vízbe zuhanása előtt a fedélzeten lévők kapcsolatban álltak a légi irányítókkal, akik szerint amíg a jel meg nem szűnt a gépről, nem érzékeltek problémát.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.