Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,79 Ft
Euró
401,20 Ft
Font
479,98 Ft
Bitcoin
63,515 $

Ez mindenkit érint: az OMSZ nem ad ki több hőség miatti figyelmeztető előrejelzést

A közösségi médiában közzétett bejegyzésben mindezt azzal indokolták, hogy így egyértelmű és egységes lesz a kommunikáció.

...svg content...Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Belföld
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán osztott meg egy mindenkit érintő bejegyzést, melyből kiderült, hogy változások jönnek a közelgő hőség kommunikációjával kapcsolatosan.

Kiemelték, az egyértelmű és egységes kommunikáció jegyében az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelző rendszerében a figyelmeztető előrejelzéseket ezentúl a hőség helyett magas középhőmérsékletre adják majd ki. Soron kívül Rózsaszín fénybe borult a Lánchíd Budapesten (fotók)

Közlésük szerint a változtatás annak érdekében történt, hogy a hőségriasztást a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) vezetője, az országos tisztifőorvos rendeli el figyelembe véve az OMSZ előrejelzéseit, veszélyjelzéseit.

Hozzátették, az elnevezésben a változtatásokat már elvégezték a veszélyjelző rendszerben és a térképeken, illetve frissítették a kritériumrendszert is, így a továbbiakban:

  • magas hőmérsékletre vonatkozó elsőfokú figyelmeztetést adnak ki, ha a napi középhőmérséklet legalább egy átlagos magyarországi megyének megfelelő területen 25 és 27 fok között várható;
  • második szintű figyelmeztetést adnak ki, ha a napi középhőmérséklet legalább egy átlagos magyarországi megyének megfelelő területen 27 és 29 fok között várható;
  • a figyelmeztetés legmagasabb szintje, amikor a napi középhőmérséklet legalább egy átlagos magyarországi megyének megfelelő területen 29 fok fölött várható.

Megszólalt a Ferencváros edzője a Paks elleni váratlan vereség után

Pascal Jansen talán az eddigi leggyengébb NB1-es mérkőzésén van túl a Ferencváros edzőjeként, de nem aggódik.