Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,893 $

Hat nap alatt három tehéntetemre bukkantak a bolgár tengerpartokon

Egy helyi polgármester úgy véli, tengeri hajókról származnak, míg mások szerint Ukrajnából, egyelőre azonban nem lehet semmi biztosat tudni ennek kapcsán.

...svg content...Fotó: Unsplash
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az Euronews beszámolójából kiderül, miszerint hat nap alatt három tehéntetemre bukkantak a Fekete-tenger bolgár partjainál, amelynek kapcsán Roszen Deszpov, Csernyomorec polgármestere is nyilatkozott.

„Egy halott állat volt a parton, az önkormányzattal elszállíttattuk, és átadtuk a vágóhídnak. Így már nincs probléma” Soron kívül Magyar Péter ott lesz a köztévé vitáján

– mondta. Véleménye szerint egy tengeri hajóról származnak az állatok, de egyelőre semmi biztosan nem lehet tudni.

Egyesek azt beszélik, hogy Ukrajnából érkeztek, de a hatóságok szerint ez csak pletyka. Az élelmiszerbiztonsági hivatal arról is beszámolt, hogy az állatok füleiben nem találtak azonosító lapokat, a tengert ellenőrző hatóság pedig közölte, hogy egy állatokat szállító hajó balesetéről sem értesültek mostanában.

Zornyitsza Dimitrova, a sozopoli önkormányzat munkatársa hozzátette, a partmenti települések következő lépésként megvizsgálják a teljes partszakaszt, és feltakarítják a sziklás részeket, mindemellett a tengerpart fertőtlenítésére is sort kerítenek.

Abban bíznak, hogy a későbbiekben már nem botlanak bele több tetembe, de a biztonság kedvéért a hatóságok járőrhajókat is bevetnek, amelyek a tengert vizsgálják át, sodródó állatok után kutatva. Amennyiben találnak ilyeneket, azonnal jelentést tesznek róla az illetékeseknek.