Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,18 Ft
Euró
385,54 Ft
Font
449,30 Ft
Bitcoin
65,879 $

Jelentős kárt okozott a Biparjoy ciklon az indiai Gudzsarátban

Házak tetejét szakította le, fákat és villanyoszlopokat csavart ki, megrongálta az elektromos hálózatot, így egyes helyeken az áram is elment.

...svg content...Fotó: Árvíz a nyugat-indiai Gudzsarát állambeli Mandviban 2023. június 16-án, miután a Biparjoy ciklon lecsapott a térségre. MTI/EPA/Divjakant Szolanki
Ázsia

Koós Alexandra

Szerkesztő

Ahogy korábban megírtuk, több mint 100 ezer embert evakuáltak Indiában és Pakisztánban, segélytáborokat állítottak fel, illetve számos megelőző intézkedést hoztak, miután a meteorológusok arra figyelmeztettek, hogy egy rendkívül súlyos ciklon fog lecsapni csütörtök este.

A CNA beszámolójából kiderül, hogy a Biparjoy (ami bengáliul „katasztrófát” jelent) azóta elérte India nyugati partvidékét, amelyet követően házak tetejét szakította le, fákat és villanyoszlopokat csavart ki és számos kárt okozott. Soron kívül 3 óra 40 percig tartott Robert Fico operációja, mélyaltatásban van

A helyi meteorológiai hivatalok azt is megerősítették, hogy az indiai Gudzsarát államban és a szomszédos Rádzsasztánban továbbra is heves esőzések várhatók, s ez a pakisztáni Haidarábád, Nooriábád, Tatta városára is igaz.

A jelentés szerint a Biparjoy 105 és 115 km/órás széllökésekkel ért partot, de a sebessége azóta valamelyest lassult. Az erős szél azonban az elektromos hálózatot is megrongálta Gudzsarát egyik körzetében, így elment az áram – írta a Reuters.

Mindemellett kiderült, hogy a nagy mennyiségű eső is számos problémát okozott, illetve a kitelepítettek száma mostanra 180 ezerre emelkedett Indiában és Pakisztánban, áldozatokról azonban egyelőre nem érkezett jelentés.

Drámai módon győzte le a Paks a Ferencvárost a Magyar Kupa döntőjében

Igazi kupadöntős hangulat fogadta a Ferencvárost és a Paksot a Puskás Arénában, ahol rengetegen voltak kíváncsiak a Magyar Kupa döntőjére.