Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,259 $

Hivatalos: Jude Bellingham a Real Madridhoz igazolt

A Borussia Dortmund óriási összeget kapott a 19 éves játékosért.

...svg content...MTI/ EPA/FRIEDEMANN VOGEL
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Hivatalos közleményt adott ki a Real Madrid, miszerint megállapodtak a Borussia Dortmunddal Jude Bellingham átigazolásáról. Az EB-ezüstérmes labdarúgó hat szezonra írt alá a spanyol egyesülethez.

Bellingham bemutatására június 15-én kerül sor a klub edzőkomplexumában, ezt követően pedig a sajtó előtt is megszólal a csapat új szerzeménye. A hírek szerint a Dortmund 103 millió eurót kapott Bellinghamért, a különböző bónuszok pedig további 30 millió eurót jelenthetnek majd. Soron kívül Ezek a legnépszerűbb hazai úti célok a pünkösdi hosszú hétvégén

A német klub 2020-ban igazolta le a középpályást, Bellingham nevelőklubjától, a Birminghamtől igazolt a Dortmundhoz, mellyel a következő szezonban Német Kupát nyert, idén pedig az utolsó fordulóban maradtak le a bajnoki címről.

Jude Bellingham összesen 132 mérkőzésen húzta magára a Borussia Dortmund mezét, ezeken 24 gólt és 25 gólpasszt jegyzett. Csapatában idén az év játékosává választották.

A válogatottban eddig 24 alkalommal lépett pályára, az Európa-bajnokság mellett a tavalyi világbajnokságon is részt vett. Egy gólt szerzett és két gólpasszt adott eddig a nemzeti csapatban.