18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,11 Ft
Euró
388,02 Ft
Font
450,89 Ft
Bitcoin
61,552 $

Több mint 300 holttestet találtak egy kenyai szekta tömegsírjaiban

Sajtóértesülések alapján több holttestnek eltávolították a szerveit, így a rendőrség azt feltételezi, hogy a gyanúsítottak szervkereskedelemmel is foglalkoztak.

Fotó: Rendőrök érkeznek egy tüntetésre Nairobi Kawangware nevű szegénynegyedében 2017. október 28-án, az ellenzék által bojkottált kenyai elnökválasztás után két nappal. (MTI/EPA/Kurokava Dai)
Afrika

Koós Alexandra

Szerkesztő

A helyi hatóságok közölték, miszerint összesen 303-ra tehető, ám a talált tömegsírok tervezett feltárásával várhatóan tovább emelkedik a tagjait halálra éheztető kenyai szekta halálos áldozatainak száma. Mindemellett 613 embert tartanak nyilván eltűntként a térségben.

Mint kiderült, a Good News International Church nevű szervezet vezetőjét, Paul Nthenge Mackenzie-t már április 14-én letartóztatták gyerekek elrablásának gyanújával, azonban óvadék ellenében szabadlábra helyezték. Soron kívül Elbocsáthatják a taxist, aki összebalhézott egy szabálytalanul közlekedő biciklissel

A taxisofőrből lett szektavezér április 15-re jövendölte a világvégét, miközben arra vette rá híveit, hogy mondjanak le az ételről és éheztessék magukat halálra, mert csak így üdvözülhetnek – írta a hvg.hu az MTI beszámolója alapján.

Titus Katana, a szekta egyik volt hitszónoka arról számolt be, hogy először a gyerekeket éheztették halálra, majd a nők és férfiak következtek. A fiatalokat étlen-szomjan kunyhókban tartották öt-öt napig, majd „pokrócokba csavarták és eltemették azokat is, akik még lélegeztek”.

Sajtóértesülések alapján több holttestnek eltávolították a szerveit, így a rendőrség azt feltételezi, hogy a gyanúsítottak szervkereskedelemmel is foglalkoztak. A szektavezért terrorizmussal vádolják, de Kindiki Kithure belügyminiszter szerint népirtással kapcsolatos bűncselekmények miatt is indíthatnak ellene büntetőeljárást.

Az antidepresszánsok újabb negatív hatására derült fény, hőségben okozhatnak gondot

Egyes készítmények kimondottan kellemetlen tüneteket okozhatnak a melegebb hónapokban.

Nagyon jó minőségű eperre és remek szezonra számíthatunk idén

A szakember szerint jó termés várható idén szamócából itthon, ezen a héten pedig a szedd magad akciók is megkezdődnek az országban.