Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
357,43 Ft
Euró
387,60 Ft
Font
452,57 Ft
Bitcoin
66,533 $

Hiába a sok korlátozás, a szállodahajók szabálytalanul forgolódnak a Margit hídnál

A vízi járőrök több alkalommal is intézkedtek a szabálysértés miatt, de a bírságnak nincs nagy visszatartó ereje.

...svg content...Fotó: Kivilágított szállodahajó a Dunán a Szabadság híd pesti hídfőjénél 2017. november 30-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az Infostart szerint a 2019-es Hableány-baleset óta többször is szigorították a hajózási szabályokat, többek között jobbra tartási kötelezettséget írtak elő, illetve meghatározták, hogy a Margit-sziget esetében hegymenetben a bal partot, lefelé pedig a jobb partot kell használni.

Később számos korlátozást bevezettek a 80 méternél nagyobb hajókra, amelyek számára megtiltották a megfordulást a Rákóczi híd és az Árpád híd közötti szakaszon este 18 és 24 óra között, ezzel védve a kisebb sétahajókat. Soron kívül Példátlanul heves vihar csapott le Texasra, legkevesebb 4 ember életét vesztette (videók)

Ám az rtl.hu információi szerint ez utóbbi szabályt nem igazán tartják be a szállodahajók: a vízi járőrök több alkalommal is intézkedtek a szabálysértés miatt, amelynek során helyszíni bírságot szabtak ki, vagy szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

A rendőrség szerint a helyszíni bírság 5-50 ezer, a pénzbírság 5-150 ezer forint között volt, hozzátéve, hogy a 80 méternél hosszabb hajók elektronikus hajóhelyzet-meghatározó és adatközlő készülékkel rendelkeznek, így az őrsön elhelyezett munkaállomáson is ellenőrzik a szabályok betartását.

Azt egyébként semmi nem tiltja, hogy a szállodahajók sétahajóként is „üzemeljenek”, mindössze a szabályokat kellene betartaniuk, egy az iparágra rálátó forrás pedig kiemelte, hogy a Hableány-katasztrófa is megelőzhető lett volna ezzel.

Ismét megoperálták Robert Ficót, még mindig súlyos az állapota

Továbbra is nagyon súlyos Robert Fico állapota, aki időközben újabb operáción esett át az ellene elkövetett merénylet miatt.