Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,61 Ft
Euró
401,49 Ft
Font
479,63 Ft
Bitcoin
62,058 $

A japán tisztviselők tömegellenőrzéseket tartanak a Fudzsi-hegynél

Erre a jelentősen megnövekedett kereslet miatt van szükség.

...svg content...Fotó: Unsplash/Tomáš Malík
Ázsia
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A CNA jelentése szerint a Fudzsi-hegy pihenőkabinjai iránti kereslet látványos megugrása nyomán a japán hatóságok bejelentették, tömegellenőrzési intézkedéseket szorgalmaznak: a hatóságok fenntartják annak a lehetőségét, hogy korlátozzák a belépést a területre az idei nyári hegymászószezonban.

A helyi hatóságok, valamint a híres hegy közelében működő turisztikai egyesületek is figyelmeztettek, idén várhatóan korábban „soha nem látott” mértékben növekszik a kereslet a hegyi túrák iránt, ami azt jelenti, hogy rengeteg ember akarja megmászni a hegyet. Soron kívül Videóra vettek egy kényszerleszállás közben kigyulladt Airbus utasszállító gépet

A biztonsági aggályok kapcsán hétfőn egy petíciót is benyújtottak Yamanashi régió kormányzójához, mely régióban a hegy legnépszerűbb túraútvonala található. Rámutattak, a koronavírus-járvány lecsengése nyomán enyhített járványügyi intézkedések miatt számos külföldi turista tér vissza a hegy megmászására, ráadásul most van a 10. évfordulója annak, hogy az UNESCO a világörökségi helyszínné nyilvánította a hegycsúcsot.

A petícióban is kiemelték:

„A közeli kabinok foglaltságának jelenlegi állásából ítélve becsléseink szerint idén nyáron soha nem látott számú túrázó lesz a Fudzsi-hegyen.”

Japán legmagasabb hegyét az év nagy részében hó borítja, ám júliustól egészen szeptemberig nyitva áll a hegymászók előtt: ez az időszak pedig százezreket vonz a hegyhez, akik gyakorta egy egész éjszakán át gyalogolnak, azért, hogy megnézhessék a pazar napfelkeltét.

A tisztviselők továbbá figyelmeztettek, azok, akik nem tudnak hegyi kabinokat foglalni, egyenesen a csúcsra másznak, anélkül, hogy megállnának pihenni, ami növelheti a hegyi betegség és a hipotermia kockázatát is. Hangsúlyozták azt is, hogy ha a létszám meghalad egy bizonyos határt, úgy meg kell fontolni a belépés korlátozását is, „akár csak rövid időre is”.

Magyar Péter elárulta, miért nem mutatták meg a teljes tömeget szombatról

Magyar Péter elmondása szerint nem kaptak engedélyt, így a drónt nem használhatták, viszont a 100 ezres tömegről nem volt szó.

Nagyon megy az Arsenalnak, ezekkel a gólokkal nyertek a Southampton ellen (videó)

Míg a Manchester United hosszú évek óta keresi a megfelelő edzőt Sir Alex Ferguson helyére, addig az Arsenal egyértelműen rátalált Arsene Wenger méltó utódjára.