Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,077 $

Lángba borult egy hajó Egyiptom partjainál, három brit állampolgár eltűnt

A hatóságok közlése szerint nagy erőkkel keresik azt a három brit állampolgárt, akik azt követően tűntek el egy búvárhajóról, hogy az kigyulladt Egyiptom partjainál.

...svg content...Fotó: Unsplash/Nguyen Duc Khoi A kép illusztráció.
Afrika

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Sky News jelentése szerint összesen 12 turistát mentettek ki a Marsa Alamban lévő hajóról, melyen a helyi hatóságok szerint 15 brit utas, a személyzet 10 tagja és két idegenvezető tartózkodott. Az illetékesek hozzátették, jelenleg is folyik a keresés három brit állampolgár után, akik azt követően tűntek el, hogy a hajó lángba borult.

A hatóságok közlése szerint az első jelentések arra utalnak, hogy a lángok egy elektromos hiba nyomán csaptak fel a hajón. A hajó június 6-án indult el Port Ghalibból, és vasárnap kellett volna visszatérnie. A Vörös-tengeri kormányzóság arról számolt be: Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

„Az első vizsgálat elektromos rövidzárlatot állapított meg a gépházban, a nyomozóhatóságok vizsgálatot indítottak.”

A lángoló hajóról több felvétel is készült, melyek szélsebesen terjednek a közösségi médiában, s melyeken látszik, hogy a hajó szinte egésze lángol, és teljesen füstbe borult. Ahmed Maher, Marsa Shagra falu búvárvezetője megosztotta, a parttól mintegy 9 kilométerre lévő hajón felcsapott lángok nyomán kialakult füstöt a partról is lehetett látni:

A tüzet vasárnap reggel 9 óra 15 perckor észlelték, a hatóságok pedig megerősítették, a Hurricane nevű hajón csaptak fel a lángok. A legénységet és az utasokat a Blue nevű hajó mentette ki a fedélzetről, akiket Marsa Alam központjába szállítottak, ám jelenleg is folyik a keresés három eltűnt brit állampolgár után.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.