Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,571 $

6,2-es erősségű földrengés rázta meg Japán északi részét

Az amerikai földtani intézet közlése szerint a földmozgás 6,2-es erősségű volt, ám károkról egyelőre nem érkezett jelentés.

...svg content...Fotó: Unsplash/Jens Aber A kép illusztráció.
Ázsia
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A CNA az amerikai földtani intézet közlése nyomán számolt be arról, hogy egy masszív, 6,2-es erősségű földrengés rázta meg Japán északi részét vasárnap. Közlésük szerint sérültekről és károkról egyelőre nem érkeztek jelentések.

A rengés helyi idő szerint 18.55-kor érte Hokkaidó szigetét, a Japán Meteorológiai Ügynökség pedig megerősítette, nem adtak ki cunami-riasztást. Az amerikai földtani intézet mérései szerint a földmozgás 123 kilométeres mélységben történt, s a Hokkaidó régió Urakawa-cho városának partjainál lehetett érezni. Soron kívül Ákosnak feltették a kérdést: Orbán Viktor vagy Magyar Péter? (videó)

A japán nemzeti műsorszolgáltató, az NHK jelentése szerint egyelőre nem érkeztek jelentések sérültekről, vagy károkról. Eközben a japán nukleáris szabályozó hatóság arról jelentett, hogy a térségben lévő nukleáris létesítményekből sem jelentettek rendellenességet.

Egy japán tisztviselő az NHK-nak nyilatkozva megosztotta, az erős rengést 20-30 másodpercig lehetett érezni: először oldalirányban történt mozgás, majd fokozatosan erősödött. Elmondása szerint még ez a 20-30 másodperc is „hosszú időnek tűnt, és hátborzongató volt”.

Szentkirályi Alexandra: Karácsony meg sem próbálta felszámolni a korrupciót

Szentkirályi Alexandra azt mondja, Karácsony Gergely első ciklusa alatt meg sem próbálta felszámolni a korrupciót Budapesten.