Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,83 Ft
Euró
391,11 Ft
Font
458,03 Ft
Bitcoin
64,597 $

A Quantas légitársaság engedélyezi a lapos cipőt és a sminket a légiutas-kísérőknek

A lépés önmagában is jelentős lenne, ám a légitársaság közlése szerint a lapos talpú cipőt, a sminket, valamint a hosszú hajat bármely nemű légiutas-kísérő számára engedélyezik.

Fotó: Unsplash/Josh Withers
Ausztrália és Óceánia

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Guardian jelentése szerint a Quantas légitársaság úgy fogalmazott, az egyenruhára, valamint a külcsínre vonatkozó követelmények frissítése a munkavállalók visszajelzései és a változó fogyasztói elvárások nyomán történt.

Az ausztrál vállalat légiutas-kísérő személyzete évszázados történetében először nemtől függetlenül lecserélheti a magas sarkú cipőt laposra, hosszúra növesztheti a haját és sminkelheti magát.

Közleményük szerint a „stílus és ápoltság” átalakítása a személyzet régóta tartó frusztrációira, a munkahelyek modernizálására és az ügyfelek változó elvárásaira reagál. Ugyanakkor biztosították az utasokat, a Quantas egyenruhái ettől függetlenül nem változnak, ám az eddigi „férfi” és „női” egyenruhák követelményét eltörölték.

A szóvivő szerint a női légiutas-kísérőknek, akiktől korábban elvárták, hogy magas sarkú cipőt viseljenek a hosszú távú járatokon, engedélyezték, hogy kényelmesebb és praktikusabb, lapos talpú cipőt viseljenek. A légitársaság néhány férfi légiutas-kísérő kívánságát is teljesítette azáltal, hogy engedélyezte nekik, ezentúl alapozót és korrektort is viselhetnek munka közben.

A friss változtatások között az is szerepel, hogy a személyzet minden tagja, nemtől függetlenül viselhet kényelmes, lapos talpú cipőt, továbbá a hosszú hajúak alacsonyra kötött lófarokban, vagy kontyban is hordhatják hajukat. Ezen felül minden alkalmazott viselhet ékszereket, beleértve az órákat és a gyémánt fülbevalókat.