Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,804 $

Raktártűzben égett porig a BKV egyik trolibusza

A kocsit javítás és átalakítás miatt szállították az újpesti Elem utcában található külsős műhelybe.

Fotó: Forgalomban közlekedik egy új, csuklós Solaris-Skoda trolibusz a budapesti Dózsa György úton 2019. október 2-án. MTI/Máthé Zoltán
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

A VEKE hivatalos Facebook oldalán számoltak be róla, miszerint június 6-án, kedd este elvesztett egy trolibuszt a BKV, egészen pontosan a 610-es pályaszámú Ganz-Škoda-Solaris Trollino 12-est (GST 12).

A közleményből az is kiderül, hogy a kocsi egy külsős műhelyben volt javítás és átalakítás miatt az újpesti Elem utcában, amikor a hírek szerint villám csapott az épületbe és ott minden porig égett. Soron kívül Újabb női holttestre bukkant a rendőrség, most Miskolcon

„Az ezek szerint megfelelő villámvédelem nélküli épületet a vállalkozó a MÁV-tól bérelte”

– tették hozzá.

A 24.hu szerint arra is kitértek, hogy a 610-es trolit szerdán törölte is az állományából a BKV, megjegyezve, hogy egy ilyen kocsi újonnan körülbelül 140-160 millió forintot ér.

Nemrégiben a katasztrófavédelem is beszámolt a történtekről, amelyben az állt, hogy tűz keletkezett egy 200 négyzetméteres szerelőműhelyben, ám ők még „kisbuszt” említettek a troli helyett. Továbbá egy targonca is megsemmisült a tűzben, de személyi sérülés szerencsére nem történt.

Ultranagy felbontású agyi térkép segíthet megérteni az emberi öntudat rejtélyeit

A kutatók legfőbb célja az emberi tudatosságot lehetővé tevő mechanizmusok jobb megértése, valamint a kómában és vegetatív állapotban lévő emberek kezelésének fejlesztése.

Eldőlt, ki lesz az utolsó az NB1-ben

Véglegesen eldőlt, mely csapat lesz az utolsó az NB1, így már csak az a kérdés, hogy az Újpest vagy a Kisvárda követi őket az NB2-be.