Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,894 $

2024-től már egy összegben kell fizetni a gépjárműadót

Eddig is lehetett ilyet, ezek után is lehet kérni részletfizetést.

Fotó: unsplash
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A jövő évi adócsomag tervezete több ponton is érinti az autóval közlekedőket, ugyanis az üzemanyagok jövedéki adójának várható megemelése mellett a gépjárműadó behajtásán is módosítanak.

Eddig ugyanis alapvetően két részletben lehetett befizetni az adót, jövőre azonban ez a lehetőség megszűnik, és egy összegben számlázzák ki az összeget. Ugyanakkor aki akarta, az eddig is befizethette egyben. Soron kívül Ezt a férfit keresi a rendőrség a szentesi gyilkosság ügyében

Öthavi részletfizetést tesz lehetővé a NAV

Mint a Totalcar beszámolt róla, a jelenlegi szabályokat, miszerint március 15-én és szeptember 15-én kell befizetni a gépjárműadót, jövőre április 15-re módosítják.

A lap szerint ennek leginkább praktikussági okai vannak, hiszen a két dátum „csupán arra volt jó, hogy megzavarja az adózókat”, és adóhátralék is számos esetben keletkezett, amiért elfelejtették befizetni a második részletet.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal azokra is gondol, akik a továbbiakban is inkább részletekben törlesztenének, így egy külön kérelem benyújtását követően öthavi részletfizetést tesz lehetővé a NAV.

Uniós állampolgárok is indulhatnak az önkormányzati választáson

Nem csak magyar állampolgárok indulhatnak jelöltként a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán.