Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,52 Ft
Euró
389,51 Ft
Font
455,43 Ft
Bitcoin
57,122 $

Szörnyethalt egy Budapesten élő brit bázisugró a Dolomitokban

Közel 400 métert zuhant, nem nyílt ki az ejtőernyője.

Fotó: unsplash
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Mint kiderült, a szabadesést követően nem nyílt ki az ejtőernyője, ezért a földbe csapódott az a 65 éves brit férfi, aki a Dolomitokban, azon belül is a népszerű Paganella ugróhelyen vesztette életét.

„Az a terület, ahol Andrews balesete történt, az egyik legveszélyesebb, és csak a legjobbak számára ajánlott, mivel elég trükkös” – mondta egy bázisugró a tragikus esetet követően. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Több száz bázisugró halt meg az elmúlt évtizedekben

Mark Andrews egyedül ment fel a hegyre, és mostanáig nem sikerült tisztázni, miért nem működött az ernyője. A férfi 2014-ben kezdte az extrém sportot, és csaknem 600 ugrást hajtott végre – írja a Newsweek.

A lap szerint a férfi holttestét hegyimentők hozták le a nehezen megközelíthető területről. Andrews feleségével Budapesten élt, barátai szerint rettenthetetlen volt és bár viszonylag későn kezdte a bázisugrást, nagy tapasztalattal rendelkezett.

A halálos bázisugró-baleseteket nyilvántartó adatok alapján 1981 óta összesen 451-en vesztették életüket egy félresikerült ugrást követően. A bázisugrók fix tereptárgyakról, vagy épületekről vetik magukat a mélybe.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.