Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,11 Ft
Euró
392,83 Ft
Font
458,63 Ft
Bitcoin
63,754 $

Donald Trump a Mona Lisához hasonlította önmagát

Állítása szerint azért mennek el olyan sokan azokra az eseményekre, amelyeken ő is beszélni fog, mert „újra és újra hallani akarják őt”.

Fotó: A 2024-es amerikai elnökválasztáson újrainduló Donald Trump volt amerikai elnök beszédet mond az Iowa állambeli Des Moinesben tartott kampányrendezvényen 2023. június elsején. MTI/AP/Charlie Neibergall
Észak-Amerika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Donald Trump volt amerikai elnök azokhoz az emberekhez hasonlította a támogatóit, akik hajlandók „több százszor” is felkeresni a Louvre-t, hogy lássák a Mona Lisát – ezzel magyarázta, miért vonz olyan hatalmas tömegeket minden egyes rendezvénye.

„Vannak azok az emberek, akik azért akarják látni a Mona Lisát, mert imádják. Képesek több százszor is elmenni és megnézni, de minél többször látják, annál jobban kedvelik. Na, hát valahogy így vagyok én is” Soron kívül Ezt a férfit keresi a rendőrség a szentesi gyilkosság ügyében

– mondta egy walesi tv-csatorna stábjának adott interjújában.

A Daily Mirror beszámolója szerint a politikus azt gondolja, követői számára mindig érdekes meghallgatni őt, bár azt is elismerte, hogy általában ugyanarról a húsz témáról beszél nekik, mint például a határellenőrzés és -szigorítás, a hadsereg vagy az adócsökkentés.

Trump még tavaly novemberben jelentette be, hogy indul a 2024-es elnökválasztáson, és előtte a republikánus elnökjelölti küzdelemben is részt vesz. Jelenleg is kampánykörúton van, legesélyesebb kihívója pedig Ron DeSantis floridai kormányzó – írta a Politico.

Az Index szerint minden jel arra utal, hogy az egykori elnök taktikája beválik, ugyanis a legutóbbi közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy már most lekörözi DeSantist: jóval 50% fölött van a republikánus szavazótáboron belüli támogatottsága, és 30 ponttal előzi floridai kihívóját.