Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,58 Ft
Euró
389,22 Ft
Font
455,10 Ft
Bitcoin
57,763 $

22 évig volt kómában, életét vesztette a 2001-es izraeli merénylet 16. áldozata

2001-ben egy öngyilkos merénylő robbantott egy jeruzsálemi étteremben, melynek következtében 15 ember, köztük gyermekek vesztették életüket.

Fotó: Unsplash/Robert Bye
Közel-Kelet

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Guardian jelentése szerint elhunyt egy izraeli nő, aki súlyosan megsérült egy 2001-es öngyilkos merényletben, egy jeruzsálemi étteremben, miután közel 22 évig volt kómában.

Ezzel ő az öngyilkos merénylet tizenhatodik halálos áldozata. Hana Nachenberg a robbantás idején 31 éves volt, s 3 éves kislányával vacsorázott az étteremben, amikor a robbanás történt. Soron kívül Mire számíthatunk az idei strandszezonban? Íme a leghasznosabb információk

A jelentések szerint közel 22 évig kómában volt, szerdán pedig az izraeli média arról jelentett, a nő elhunyt. Kislánya csodával határos módon nem sérült meg a támadásban. A merényletben 15 ember vesztette életét, köztük 8 gyermek, s több mint 120 ember megsérült.

Nem sokkal később az Iszlám Dzsihád vállalta magára a robbantást. A Ynet izraeli honlapnak nyilatkozva Nachenberg édesapja, Yitzhak megerősítette, a nő az orvosok erőfeszítései ellenére sem tért magához, s egy Tel-Avivban található kórházban hunyt el szerdán.

A támadás az izraeli-palesztin konfliktus egyik leghírhedtebb eseménye, s azóta sem sikerült csillapítani a feszültséget az izraeli és a palesztin nép között. A robbantás pedig még a mai napig is szerepel a hírekben: a támadásban életét vesztette egy izraeli-amerikai lány is, akinek családja jelenleg is kampányt folytat annak érdekében, hogy az öngyilkos merénylő segítéséért elítélt nőt az Egyesült Államokban is állítsák bíróság elé.