Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,054 $

Volt brit katona az első ember, aki átúszott az Egyesült Királyságból a Man-szigetre

Egy volt brit katona az első ember a világon, aki átúszott az Egyesült Királyságból a Man-szigetre.

Fotó: Unsplash/James Qualtrough 🇮🇲 A kép illusztráció.
Cool

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Guardian jelentése szerint Adam Diver, a hadsereg volt kapitánya lett az első ember, aki átúszott az Egyesült Királyság szárazföldje és a Man-sziget között, egy kimerítő, 74 kilométeres kihívás során, mely során a trükkös árapályokkal kellett megküzdenie és folyamatosan medúzák közelítették meg.

A 46 éves Diver szerda délután kissé megfáradtan, de annál boldogabb mosollyal úszott ki az Ír-tengerből. Diver úgy fogalmazott, ez egyfajta „szenvedési ünnep” volt számára, és még csütörtök reggel is érezte az embert próbáló kihívás utóhatásait: Soron kívül 380-760 év börtönre ítéltek egy gyilkos nővért

„Kimerült vagyok. De ez egy nagyszerű csapatmunka volt. Beletelik néhány napba, hogy újra formába hozzam a testemet, mert nagyon gyenge és fáradt vagyok, ahogy az várható volt.”

Érdekesség, hogy az ötlet, miszerint az Egyesült Királyságból átúszik a Man-szigetre, valójában 14 éves fia, Dexter ötlete volt: a kisfiú lelkes versenyúszó, s amikor az uszodák zárva voltak, apjával a Lancashire állambeli Fleetwoodban, szülővárosukban a tengerben úsztak.

Diver szülei a Man-szigeten élnek, s mikor egy nap Dexter megkérdezte, hogy vajon át lehet-e oda úszni, a gondolat megragadt a volt katona fejében, majd azon kezdett el gondolkodni, vajon megvalósítható-e a terv. Komoly tervezésre volt szükség a megvalósításhoz, hiszen korántsem egyszerű és jóval nagyobb kihívást jelent, mint a régóta ismert Csatorna-átúszás.

Diver megosztotta, hétfőn reggel 8 órakor indult el a cumbriai St Bees faluból, és szerdán délután 3 órakor érkezett meg a Port Mooar-öbölbe, noha elmondása szerint nem volt egy túl „szórakoztató úszás”, hiszen az árapályok miatt az eredetileg 51 kilométeres táv helyett 74 kilométert úszott le, ráadásul egy medúza is megcsípte.

Nagy bejelentéssel indította a hétvégét a kormány, 200 milliárdról van szó

A kormány úgy döntött, hogy meghosszabbítja a kedvezményes lakásáfát, ami sokak számára jelenthet jó hírt.